Κινητοποιήσεις των εργαζομένων την Πέμπτη

Τρίτη, 13 Μαΐου 2008 10:24

ΣΕ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ, για την ικανοποίηση θεσμικών και οικονομικών αιτημάτων, προχωρούν εργαζόμενοι στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, με αποφάσεις της ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ και Ομοσπονδιών.

Στάση εργασίας για την ερχόμενη Πέμπτη, από τις 11:00 έως τη λήξη της βάρδιας, κήρυξε η ΑΔΕΔΥ. Την ίδια μέρα θα πραγματοποιήσουν 24ωρη απεργία οι εργαζόμενοι στον ΟΤΕ και τα Λιμάνια (ΟΛΠ -ΟΛΘ) και 3ωρη πανελλαδική στάση εργασίας, από 12:00 έως 15:00 οι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ, στα ΕΛΤΑ, στην Ολυμπιακή Αεροπορία και την ΕΥΔΑΠ, σύμφωνα με αποφάσεις της ΓΣΕΕ και των κλαδικών Ομοσπονδιών.

Η ΑΔΕΔΥ

Η διοίκηση της ΑΔΕΔΥ, σε συνέντευξη Τύπου χθες, τόνισε ότι η απόφαση για κινητοποιήσεις ελήφθη σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη μη ικανοποίηση οικονομικών αιτημάτων (Νέο μισθολόγιο, με ενσωμάτωση των επιδομάτων στο βασικό μισθό, εισαγωγικό μισθό 1.300 ευρώ και σχέσεις 1:3 και 1:2 για την αναβάθμιση μισθών και συντάξεων.

Η ΑΔΕΔΥ διεκδικεί και την προώθηση μιας σειράς άλλων αιτημάτων. Ειδικότερα:

- Κατάργηση Νόμων Πετραλιά, Σιούφα και Ρέππα, για το ασφαλιστικό.

- Επέκταση των ΒΑΕ και για τους εργαζόμενους στο Δημόσιο.

- Προστασία και αναβάθμιση των Δημόσιων Υπηρεσιών. Κατάργηση του Νόμου για τις ΣΔΙΤ. Όχι στις ιδιωτικοποιήσεις.

- Αύξηση των δαπανών για παιδεία και υγεία.

- Κάλυψη των κενών θέσεων στο Δημόσιο με μόνιμο προσωπικό.

- Ενιαία μόνιμη σχέση εργασίας στο Δημόσιο.

- Καθιέρωση Συλλογικών Διαπραγματεύσεων στο Δημόσιο.

Στις ΔΕΚΟ

Την ίδια ημέρα η ΓΣΕΕ και Ομοσπονδίες στο χώρο των ΔΕΚΟ θα πραγματοποιήσουν κινητοποιήσεις, όπως προαναφέρεται, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για πολιτικές αποφάσεις της κυβέρνησης σχετικά με τις ιδιωτικοποιήσεις στο χώρο των ΔΕΚΟ.

Η ΟΤΟΕ

Η Εκτελεστική Γραμματεία της ΟΤΟΕ χθες αποφάσισε την πραγματοποίηση 24ωρης απεργίας, την ερχόμενη Πέμπτη, των εργαζομένων στις Τράπεζες (Εθνική, Ελλάδος, Alpha Bank, Eurobank, Probank, FBB, HSBC, BNP Paribas, Citibank, American Express, Ελληνική και Κύπρου), γιατί δεν έχουν χορηγήσει εξουσιοδοτήσεις για την υπογραφή Κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

Στις 9 το πρωί της ίδιας ημέρας (15/5) θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση έξω από την ΟΤΟΕ και μαζικό διάβημα διαμαρτυρίας στις 10 το πρωί στην κα Φ. Πετραλιά. Μαζικό διάβημα αποφασίστηκε να γίνει την ίδια ημέρα στις 12.30 το μεσημέρι στο χώρο όπου θα πραγματοποιείται η επαναληπτική Γενική Συνέλευση των Μετόχων της Εθνικής Τράπεζας στο κτήριο Μελά (πλ. Κοτζιά).

A. ΜΟΥΣΟΥΡΗΣ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα