Την αύξηση του ποσοστού της στο μ/κ της Denka εξετάζει η Sato

Δευτέρα, 11 Δεκεμβρίου 2000 19:05

Την ενίσχυση της θέσης της στο μετοχικό κεφάλαιο της δανικής εταιρείας Danka Holdings, μητρικής της Bο Concept, εξετάζει η διοίκηση της εταιρείας επίπλων Sato, η οποία κατέχει ήδη ποσοστό 26%.

Η διοίκηση της Sato με σημερινή ανακοίνωση αναφέρει, ότι στο πρώτο εξάμηνο της τρέχουσας χρήσης τα οικονομικά αποτελέσματα της εισηγμένης στο Χρηματιστήριο της Δανίας Denka παρουσίασαν σημαντική άνοδο. Ο κύκλος εργασιών της, αναλυτικότερα, ανήλθε σε 311,025 εκατ. κορώνες (14,2 δισ. δρχ.) σημειώνοντας αύξηση της τάξεως του 32,82% έναντι του αντίστοιχου διαστήματος πέρυσι, ενώ τα προ φόρων κέρδη της έφθασαν τα 19,17 εκατ. κορώνες (874 εκατ. δρχ.) από 7,01 εκατ. κορώνες (319 εκατ. δρχ.) το πρώτο εξάμηνο του 1999.

Παράλληλα, τονίζεται ότι έχουν αναπτυχθεί σημαντικές ενέργειες επέκτασης της συνεργασίας μεταξύ των δύο εταιρειών, όπως η ανάπτυξη του δικτύου καταστημάτων Bo Concept στην Πολωνία, όπου η Sato συμμετέχει απευθείας με 40%, ως συνέχεια της ανάπτυξης δικτύου καταστημάτων στην ελληνική αγορά με τη δημιουργία της Bo Concept A.E.

Στα άμεσα σχέδια των δύο εταιρειών συγκαταλέγονται, επίσης, η επέκταση των δραστηριοτήτων τους και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες στον τομέα του οικιακού επίπλου και η ανάπτυξη μεγάλων συνεργειών ακόμη και στο χώρο της παραγωγής.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΣΑΤΟΚ



Σχολιασμένα