EFG Eurobank Properties: Αγορά ακινήτων έκτασης 20.200 τ.μ.

Δευτέρα, 11 Δεκεμβρίου 2000 20:09
UPD:20:13

Σε αγορά ακινήτων συνολικής έκτασης 20.200 τ.μ. προχώρησε η εταιρεία διαχείρισης ακινήτων EFG Eurobank Properties A.E., θυγατρική της Τράπεζας EFG Eurobank Ergasias.

Οπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, οι σχετικές διαδικασίες ολοκληρώθηκαν την Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου 2000 και η επένδυση αφορά σε κτίρια γραφείων συνολικής έκτασης περίπου 3.000 τ.μ. τα οποία βρίσκονται στη συμβολή της οδού Καλλιρρόης με τη Λ. Βουλιαγμένης καθώς επίσης και σε κτίρια γραφείων συνολικής έκτασης περίπου 17.200 τ.μ. στη Λεωφόρο Κηφισίας, στο συγκρότημα κτιρίων Ιnteramerican Plaza.

Παράλληλα, σε συνεργασία με τη Δημιουργία Α.Ε., θυγατρική της Lamda Development, η EFG Eurobank Properties προχώρησε στην αγορά ενός άρτιου και οικοδομήσιμου οικοπέδου έκτασης τεσσάρων στρεμμάτων στην τοποθεσία Αγιος Κωνσταντίνος Αμαρουσίου, παραπλεύρως του συγκροτήματος Ιnteramerican Plaza, με ποσοστά συμμετοχής 20% και 80% αντιστοίχως. Στο συγκεκριμένο οικόπεδο, όπως επισημαίνεται, πρόκειται να αναπτυχθεί από τη Δημιουργία Α.Ε. σύγχρονο συγκρότημα γραφείων συνολικής επιφάνειας 4.000 τ.μ. με χώρους στάθμευσης.

Οι επενδυτικές αυτές κινήσεις, σύμφωνα με τους υπεύθυνους της εταιρείας, σηματοδοτούν την έναρξη υλοποίησης ενός φιλόδοξου προγράμματος της EFG Eurobank Properties A.E. με σκοπό τη δημιουργία ενός ισχυρού επενδυτικού χαρτοφυλακίου ακίνητης περιουσίας. Παράλληλα, η εταιρεία προτίθεται να αξιοποιήσει τις δυνατότητες που προσφέρει η κεφαλαιαγορά, τόσο μέσω της αυτόνομης εισόδου της στο ΧΑΑ, όσο και, μόλις το επιτρέψει το θεσμικό πλαίσιο, μέσω της δημιουργίας funds τα οποία έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον και για τους ιδιώτες επενδυτές.

Υπενθυμίζεται ότι, στο μετοχικό σχήμα της EFG Eurobank Properties μετέχουν η Lamda Development και η Deutsche Bank.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΕΥΡΩΒ



Σχολιασμένα