Πρόσκληση Κ. Καραμανλή για μέτωπο απέναντι στην αισχροκέρδεια

Τρίτη, 13 Μαΐου 2008 20:26
UPD:23:25

Την ανάγκη συνέχισης των μεταρρυθμίσεων υπογράμμισε ο πρωθυπουργός από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης του ΣΕΒ, απευθύνοντας παράλληλα πρόσκληση στον επιχειρηματικό κόσμο «για ακόμη μεγαλύτερη ένταση σε δράσεις ουσιαστικής κοινωνικής ευθύνης, με έμφαση στα κρίσιμα ζητήματα, που εγείρονται από τις παγκόσμιες προκλήσεις».

Πιο αναλυτικά, ο κ. Κώστας Καραμανλής αφού τόνισε πως τα έως τώρα αποτελέσματα των μεταρρυθμίσεων «δικαιώνουν τις επιλογές μας» πρόσθεσε πως «αποδεικνύουν ότι είναι επιτακτική ανάγκη να συνεχίσουμε, εντατικά, τη μεταρρυθμιστική στρατηγική που χαράξαμε».

Ο πρωθυπουργός αναφερόμενος στις «κρίσιμες προκλήσεις του διεθνούς περιβάλλοντος» τόνισε πως απατείται «αυξημένη αίσθηση κοινωνικής ευθύνης, από όλες τις πολιτικές δυνάμεις, όλα τα συνδικάτα, όλες τις επιχειρήσεις. Υποδεικνύουν σε όλους να αναλάβουμε μια πλατειά κοινωνική δέσμευση. Να αναλάβουμε ξεκάθαρη υποχρέωση για την προστασία του περιβάλλοντος, τη συγκράτηση των τιμών, την απόκρουση νοσηρών φαινομένων».

Εξειδικεύοντας, ο κ. Καραμανλής υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, την αναγκαιότητα συγκρότησης ενός πανίσχυρου μετώπου απέναντι σε φαινόμενα αισχροκέρδειας, νοθείας, απάτης, όπως είπε.

Ειδικότερα τόνισε πως πρέπει:

- Να συμβάλουμε, ώστε να αποφευχθούν δευτερογενείς αρνητικές επιπτώσεις από τον εισαγόμενο πληθωρισμό.

- Να μεριμνήσουμε ώστε τα προϊόντα μας να φτάνουν στον καταναλωτή με υψηλή ποιότητα και χαμηλές τιμές.

- Να αποδείξουμε στην πράξη ότι ελεύθερη αγορά δεν σημαίνει ασύδοτη αγορά. Και, σΆ αυτό, έχουμε όλοι υποχρεώσεις: Το κράτος μέσα από τη διαρκή ενίσχυση του ρυθμιστικού και εποπτικού ρόλου του, αλλά και οι επιχειρήσεις μέσα από τον αποκλεισμό ολιγοπωλιακών πρακτικών.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα