ING: Κάμψη κερδών κατά 19% στο πρώτο τρίμηνο

Τετάρτη, 14 Μαΐου 2008 09:48
UPD:09:51

Στα 1,54 δισ. ευρώ, από 1,89 δισ. ευρώ που ήταν ένα χρόνο νωρίτερα, υποχώρησαν τα καθαρά κέρδη της ING Groep NV στο πρώτο τρίμηνο του 2008, καταγράφοντας πτώση 19%. Οι αναλυτές προέβλεπαν μείωση των κερδών της στα 1,56 δισ. ευρώ, κατά μέσο όρο.

Ο μεγαλύτερος όμιλος χρηματοοικονομικών υπηρεσιών της Ολλανδίας, ο οποίος δραστηριοποιείται σε περισσότερες από 50 χώρες, ανακοίνωσε πως τα κέρδη του επηρεάστηκαν αρνητικά από την κρίση στην αγορά ενυπόθηκων δανείων υψηλού κινδύνου.

Κατά τη διάρκεια του πρώτου τριμήνου, οι μετοχές της ING υποχώρησαν κατά 11% στο χρηματιστήριο του ¶μστερνταμ, έναντι πτώσης 18% που κατέγραψε ο δείκτης Bloomberg Europe 500 Banks & Financial Services Index.

Σημειώνεται ότι πέρυσι, η εταιρεία άντλησε το 11% των κερδών της από τις on-line τραπεζικές υπηρεσίες, τη μονάδα ING Direct, και το 48% από τη μονάδα χονδρικής τραπεζικής (wholesale banking). Στο πρώτο τρίμηνο, τα κέρδη της στους δύο αυτούς τομείς μειώθηκαν κατά 6,1% και 14% αντίστοιχα.

Υπενθυμίζεται ότι αυτό το μήνα, η ING συμφώνησε να εξαγοράσει την αμερικανική εταιρεία παροχής συνταξιοδοτικών προγραμμάτων CitiStreet από τις Citigroup και State Street έναντι 578 εκατ. ευρώ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα