Εκδήλωση για την καινοτομία και το βιομηχανικό σχεδιασμό

Τετάρτη, 14 Μαΐου 2008 10:02

Με πρωτοβουλία του υπουργείου Ανάπτυξης, το συντονισμό της Γενικής Γραμματείας Βιομηχανίας και τη συνεργασία της δεξαμενής σκέψης Institute of Port Development (i.p.d.), οργανώνεται στο Ζάππειο, την Πέμπτη 15 Μαΐου και ώρα 18.30 και την Παρασκευή 16 Μαΐου και ώρα 10.30, το 1ο Διεθνές Συνέδριο στην Ελλάδα με θέμα «Καινοτομία και Βιομηχανικός Σχεδιασμός: Εξεύρεση Λύσεων».

Η εκδήλωση έχει ως στόχο την ανάδειξη του ρόλου των καινοτομιών και του βιομηχανικού σχεδιασμού στην κατασκευή μηχανισμών μεγιστοποίησης των αποτελεσμάτων σε όλους τους τομείς της οικονομικής και επιχειρηματικής δραστηριότητας με απώτερο στόχο τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας.

Ο Υπουργός Ανάπτυξης κ. Χρήστος Φώλιας, κηρύσσοντας την έναρξη των εργασιών της διημερίδας, θα αναπτύξει το στρατηγικό σχεδιασμό του Υπουργείου για την ανάδειξη επιχειρηματικών και επενδυτικών συνεργιών στους τομείς της τεχνολογίας αιχμής.

Παρεμβάσεις θα πραγματοποιήσουν οι Υφυπουργοί Ανάπτυξης κ. Σταύρος Καλαφάτης και κ. Γιώργος Βλάχος, ο Πρύτανης του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου κ. Κώστας Μουτζούρης, ο Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας και του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά κ. Γιώργος Κασιμάτης και ο Αντιπρόεδρος της Δ.Ε.Η. κ. Νίκος Χατζηαργυρίου.

Επίσης, ομιλίες θα απευθύνουν ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου TU DELFT κ. Cees De Bont, ο Γενικός Γραμματέας του Οργανισμού “Industrial Design” της Ισπανίας κ. Pedro Da Silva Costa, ο Διευθυντής Ανάπτυξης Προγραμμάτων της εταιρείας Continnum από την Ιταλία κ. Giacomo Melani, ο Πρόεδρος του Οργανισμού «European Industrial Design» της Ολλανδίας κ. Joao Mena De Matos και ο Πρόεδρος του οργανισμού «Pacific Corp.» από τον Καναδά καθηγητής κ. Peter Tegard.

Το συντονισμό της διημερίδας θα κάνει ο Πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής κ. Νίκος Α. Σαμαράς.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα