Υπεγράφη συμφωνία οικονομικής συνεργασίας με την Αργεντινή

Γ. Βαληνάκης: Νέα εποχή στην ανάπτυξη των διμερών μας σχέσεων
Τετάρτη, 14 Μαΐου 2008 18:52

Για νέα εποχή στην ανάπτυξη των σχέσεων Ελλάδας-Αργεντινής έκανε λόγο ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Βαληνάκης μετά την υπογραφή συμφωνίας οικονομικής συνεργασίας με τη χώρα της λατινικής Αμερικής.

«Θέλω να πιστεύω ότι αυτή είναι η απαρχή, καθώς θα ακολουθήσουν κι άλλες συμφωνίες, αναγκαίες για τη σύσφιγξη των σχέσεών μας, και σε άλλους τομείς» πρόσθεσε.

Κατά τις συνομιλίες που είχε χθες με τον Αργεντίνο υφυπουργό Εξωτερικών Victorio José Taccetti και τον υφυπουργό Εμπορίου και Διεθνών Οικονομικών σχέσεων Alfredo Vicente Chiaradia ζητητήθηκαν θέματα που αφορούν στις διμερείς πολιτικές σχέσεις, στις προοπτικές περαιτέρω ανάπτυξης της συνεργασίας στον οικονομικό και εμπορικό τομέα, καθώς και άλλα ζητήματα διεθνούς ενδιαφέροντος.

Ειδικότερα ως προς τις διμερείς σχέσεις Ελλάδας-Αργεντινής, εξετάστηκαν μία σειρά από συμφωνίες σε καίριους τομείς, όπως τουρισμός, εκπαίδευση, ναυτιλιακές μεταφορές κ.ά., οι οποίες αναμένεται να υπογραφούν στο αμέσως προσεχές διάστημα, στο πλαίσιο ανταλλαγής επισκέψεων των αξιωματούχων των δύο χωρών.

Ο κ. Βαληνάκης, ο οποίος χαρακτήρισε πολύ καλό το επίπεδο των διμερών μας σχέσεων, έθεσε, μεταξύ άλλων, στον ομόλογό του το ζήτημα των 15 Ελλήνων αγνοουμένων κατά τη διάρκεια της δικτατορίας στην Αργεντινή ζητώντας τη συνεργασία των αρχών, αίτημα που όπως δήλωσε αντιμετωπίστηκε με ευαισθησία από την πλευρά της Αργεντινής.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα