Σιδενόρ: Διευκρινίσεις σχετικά με το Μνημόνιο με τη Nucor

Πέμπτη, 15 Μαΐου 2008 10:31
UPD:10:32

Διευκρινίσεις, σχετικά με το Μνημόνιο Συνεργασίας που υπέγραψε με την αμερικανική χαλυβουργία NUCOR Corporation, δίνει η Σιδενόρ σε σημερινή ανακοίνωσή της.

Όπως έχει ήδη ανακοινώσει η εταιρεία, βάσει του Μνημονίου, η NUCOR θα αποκτήσει το 34% μιας νέας θυγατρικής της Σιδενόρ, υπό την οποία θα ενταχθεί το σύνολο της χαλυβουργικής δραστηριότητας του Ομίλου Βιοχάλκο (εξαιρουμένης της Σωληνουργεία Κορίνθου.)

Η εταιρεία διευκρινίζει, μεταξύ άλλων, στη σημερινή της ανακοίνωση πως σε ό,τι αφορά τις προθέσεις μετόχων της να μεταβιβάσουν μέρος του μετοχικού της κεφαλαίου, ουδεμία τέτοια πρόθεση της έχει κοινοποιηθεί.

Περαιτέρω, σημειώνει πως η μετοχική σύνθεση της νέας εταιρείας δεν έχει οριστικοποιηθεί, πέραν του ότι το 34% αυτής θα ανήκει στην NUCOR Corporation και του ότι θα είναι θυγατρική της Σιδενόρ.

Το μετοχικό κεφάλαιο της νέας εταιρείας θα προκύψει κατά βάση από την εισφορά της χαλυβουργικής δραστηριότητας του Ομίλου. Όπως επισημαίνει η Σιδενόρ, η NUCOR θα αποκτήσει τη συμμετοχή της μερικώς μέσω αύξησης μετοχικού κεφαλαίου με καταβολή μετρητών και μερικώς με αγορά μετοχών της νέας αυτής εταιρείας που θα έχουν ήδη εκδοθεί.

«Το μέγεθος του μετοχικού κεφαλαίου δεν είναι ακριβώς προσδιορισμένο, διότι θα καθοριστεί από τις αποτιμήσεις των στοιχείων του ενεργητικού που θα εισφερθούν στην νέα εταιρία, αφού πρώτα καθορισθεί ο τρόπος και η μέθοδος η εισφοράς των», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Επιπλέον, η Σιδενόρ τονίζει ότι, μετά την ολοκλήρωση της συμφωνίας, το αντικείμενο δραστηριότητάς της θα είναι κατά κύριο λόγο η συμμετοχή σε χαλυβουργικές εταιρείες, καθώς και σε σωληνουργίες. «Ο μετασχηματισμός αυτός δεν αλλάζει με κανένα τρόπο το προφίλ του Ομίλου Σιδενόρ και τις δραστηριότητές του, απλώς αλλάζει την κατανομή τους εντός του Ομίλου Σιδενόρ», αναφέρει.

«Η λειτουργία της νέας εταιρείας θα ξεκινήσει αμέσως μετά τον σχηματισμό της και την ολοκλήρωση της εισφοράς σε αυτήν της χαλυβουργικής δραστηριότητας του Ομίλου. Δεν είναι ακόμη βέβαιο πότε θα ολοκληρωθεί η διαδικασία αυτή πάντως, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση μας, η υλοποίηση τυχόν οριστικής συμφωνίας, που θα περιλαμβάνει και τον εν λόγω μετασχηματισμό, αναμένεται να πραγματοποιηθεί στο τέλος του τρέχοντος έτους», καταλήγει η Σιδενόρ στην ανακοίνωσή της.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα