Ομπερμαν: Σημαντικός εταίρος ο ΟΤΕ

Πέμπτη, 15 Μαΐου 2008 11:48

«Με τη συνδρομή των εργαζομένων του, ο ΟΤΕ έχει χτίσει μια ισχυρή θέση στην εγχώρια ελληνική αγορά, καθώς και στη νότια και νοτιοανατολική Ευρώπη τα τελευταία χρόνια. Γι’ αυτό το λόγο, θα είναι ένας σημαντικός εταίρος του ομίλου της Deutsche Telekom», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος του γερμανικού κολοσσού, Ρενέ Όμπερμαν.

Επισήμανε ακόμη ότι «ο ΟΤΕ κατέχει ηγετική θέση στην κινητή τηλεφωνία, παρόλο που δεν δραστηριοποιείται μόνο στον κλάδο αυτό, με ισχυρή παρουσία μέσα από θυγατρικές εταιρείες στη Βουλγαρία, στη Ρουμανία, στην ΠΓΔΜ καθώς και στην Αλβανία».

Σε σχετική ανακοίνωσή της η Deutsche Telekom αναφέρεται στους βασικούς όρους της συμφωνίας με την ελληνική κυβέρνηση, τους οποίους έκανε γνωστούς την Τετάρτη ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Γιώργος Αλογοσκούφης http://www.naftemporiki.gr/news/static/08/05/15/1512221.htm , επισημαίνοντας ότι η συμφωνία τελεί ωστόσο υπό την έγκριση των αρμόδιων αρχών, καθώς και την επικύρωση του ελληνικού Κοινοβουλίου.

«Βάσει της τρέχουσας τιμής της μετοχής του ΟΤΕ, η συνολική αξία της συμμετοχής της Deutsche Telekom στον ΟΤΕ με 25% συν 1 ψήφο ανέρχεται σε 3,2 δισ. ευρώ», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση της Deutsche Telekom.

Ο γερμανικός κολοσσός εκτιμά ότι η συμφωνία θα έχει θετικό αντίκτυπο στα αποτελέσματα του ομίλου, αν ο ΟΤΕ ενοποιηθεί πλήρως το δεύτερο εξάμηνο του 2008.

Η μετοχή της Deutsche Telekom στο χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης υποχωρούσε νωρίτερα κατά 0,17%.

Αυτή την ώρα είναι σε εξέλιξη η γενική συνέλευση των μετόχων της Deutsche Telekom.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΟΤΕ



Σχολιασμένα