Yahoo: Εκπροσώπους του στο δ.σ. αναμένεται να προτείνει ο Κ. ¶ικαν

Σύμφωνα με πληροφορίες του Bloomberg
Πέμπτη, 15 Μαΐου 2008 12:58

Τα δικά του υποψήφια μέλη για το δ.σ. της Yahoo εκτιμάται ότι θα προτείνει σήμερα ο μεγαλοεπενδυτής – γνωστός για τη δύναμή του να αλλάζει τις στρατηγικές των επιχειρήσεων – Καρλ ¶ικαν, σύμφωνα με άτομο με γνώση του θέματος, το οποίο επικαλείται το Bloomberg.

Ο ¶ικαν, ο οποίος έχει αποκτήσει μερίδιο στην αμερικανική διαδικτυακή εταιρεία, πιθανόν να προτείνει τουλάχιστον 10 υποψήφιους σήμερα το πρωί, οπότε λήγει και η σχετική προθεσμία που έχει δώσει η Yahoo. Η εκλογή του νέου δ.σ. θα γίνει στην ετήσια γενική συνέλευση των μετόχων στις 3 Ιουλίου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το νέο δ.σ. της εταιρείας πιθανόν να αποφασίσει επανέναρξη των συνομιλιών με τη Microsoft, η οποία απέσυρε αυτό το μήνα την προσφορά της για την απόκτηση της Yahoo, ύψους 47,5 δισ. δολαρίων. Ο διευθύνων σύμβουλος της τελευταίας υποστηρίζει ότι το προσφερόμενο ποσό είναι υπερβολικά χαμηλό.

Όπως αναφέρει το Bloomberg, μεταξύ των υποψηφίων που θα προτείνει ο ¶ικαν θα είναι και ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της Viacom Φρανκ Μπιόντι.

Σύμφωνα με την Wall Street Journal, ο ¶ικαν κατέχει αυτή τη στιγμή 50 εκατ. μετοχές της Yahoo, οι οποίες αντιστοιχούν σε περίπου 3,6% του μετοχικού της κεφαλαίου.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα