Ρουσόπουλος: «Δεν είναι άνευ όρων η συμφωνία για τον ΟΤΕ»

Πέμπτη, 15 Μαΐου 2008 15:16

Με τη συμφωνία για τον ΟΤΕ αποδεικνύεται περίτρανα η εμπιστοσύνη ξένων θεσμικών επενδυτών στην οικονομία μας, αλλά και σε όσα έχουν διαμειφθεί τα τελευταία τέσσερα χρόνια, στη σημαντική προσπάθεια που έκανε η κυβέρνηση για να στηρίξει την ελληνική οικονομία, τόνισε σήμερα στο pressroom o κυβερνητικός εκπρόσωπος Θ. Ρουσόπουλος, απαντώντας σε ερωτήσεις για τη συμφωνία με τη Deutsche Telekom.

O κυβερνητικός εκπρόσωπος μίλησε για συμφωνία επ' ωφελεία των πολιτών και του δημοσίου και έκανε ιδιαίτερη αναφορά στις προσπάθειες εξυγίανσης του Οργανισμού, δίχως την οποία -όπως σημείωσε- δεν θα μπορούσε σε καμία περίπτωση «να έχουμε συμμετοχή μιας μεγάλης ξένης εταιρείας, η οποία ενισχύει τον Οργανισμό, την εθνική οικονομία και τον έλληνα πολίτη».

Κληθείς να σχολιάσει την κριτική του Τύπου για το δικαίωμα βέτο και τη διπλή ψήφο του μάνατζερ, ο κ. Ρουσόπουλος τόνισε ότι η ελληνική πλευρά έχει δυνατότητα να ασκήσει βέτο σε μία σειρά από θέματα που αφορούν τις στρατηγικές επιλογές του Οργανισμού για το μέλλον. «Κατά συνέπεια -είπε- μιλούμε για διοίκηση, η οποία γίνεται σε συνεννόηση και με τις δύο πλευρές και πάντως, σίγουρα, κρατάει η ελληνική πλευρά αυτό το δικαίωμα να σταματήσει την οποιαδήποτε από τις μεγάλες αποφάσεις θελήσει να πάρει ο μάνατζερ του καθημερινού μάνατζμεντ».

Σε άλλη παρεμφερή ερώτηση, ο κ. Ρουσόπολος απάντησε ότι η συμφωνία προδιαγράφει με σαφήνεια τα σημεία στα οποία η ελληνική πλευρά μπορεί να προβάλει βέτο. «Δεν είναι άκριτη, άνευ όρων, συμφωνία. Ο ΟΤΕ ενισχύθηκε την τελευταία τετραετία και ενισχύεται και με αυτή την κίνηση», υποστήριξε, επισημαίνοντας ότι είχε πωληθεί στην ιδιωτική αγορά 66% του ΟΤΕ και τυχόν επιθετική εξαγορά δύο ή τριών μεγάλων funds θα οδηγούσε σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις.

Ερωτηθείς εξάλλου, για τους λόγους που στη συμφωνία περιλαμβάνονται τα ποσοστά 5% και 10%, ο κ. Ρουσόπουλος δήλωσε ότι η κυβέρνηση αποκλείει να κατέβει το ποσοστό του Δημοσίου σ' αυτά τα ποσοστά. Σε άλλη ερώτηση αν δεσμεύεται η κυβέρνηση ότι δεν θα εκχωρήσει το 5% ή το 10%, αρκέστηκε να πει ότι είναι απόλυτη η δήλωση του υπουργού Οικονομίας και σε αυτή μένει και επιμένει.

Κληθείς τέλος, να σχολιάσει δήλωση του Θ.Πάγκαλου σε ραδιοσταθμό ότι για το θέμα του ΟΤΕ κάποιος θα πάει φυλακή και θα είναι πολιτικό πρόσωπο, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αρνήθηκε να κάνει οιοδήποτε σχόλιο.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΟΤΕ



Σχολιασμένα