Χ.Α.: «Σφυροκόπημα» του ΟΤΕ

Απώλειες 0,56% κατέγραψε ο γενικός δείκτης
Πέμπτη, 15 Μαΐου 2008 17:08

«ΒΟYTIA» 7,75% σημείωσε σήμερα η μετοχή του ΟΤΕ, μία ημέρα μετά την οριστικοποίηση της συμφωνίας με την Deutsche Telekom http://www.naftemporiki.gr/news/static/08/05/15/1512372.htm .

«Υπάρχουν κάποιες εκτιμήσεις ότι θα μπορούσε να γίνει δημόσια προσφορά και ότι οι επενδυτές μειοψηφίας θα μπορούσαν να επωφεληθούν από αυτή τη συμφωνία. Αυτό έχει δημιουργήσει μια αίσθηση απογοήτευσης», δήλωσε στο Reuters αναλυτής που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του.

Νωρίτερα, η Citigroup υποβάθμισε την αξιολόγηση για τη μετοχή του ΟΤΕ σε "hold" από "buy". «Οι θεσμικοί επενδυτές (του ΟΤΕ) έχουν παραμεριστεί και έχουν χάσει την επιρροή τους», επισημαίνει η Citigroup σε έκθεσή της, όπως μετέδωσε το Reuters. «Σύμφωνα με την ελληνική νομοθεσία, η D. Telekom μπορεί να αυξήσει το ποσοστό της πάνω από το 33% χωρίς να πρέπει να προχωρήσει σε δημόσια πρόταση. Αυτή η δομή συν το premium προς την αγορά που παρακάμπτει τους θεσμικούς, σημαίνει ότι οι ενεργοί μέτοχοι θα μπορούσαν να αμφισβητήσουν...τη συμφωνία».

Θετική χαρακτήρισε τη συμφωνία η Proton Bank http://www.naftemporiki.gr/news/static/08/05/15/1512381.htm .

Υπό το βάρος των πιέσεων στον ΟΤΕ, ο γενικός δείκτης τιμών υποχώρησε κατά 0,56% κλείνοντας στις 4.252,51 μονάδες.

Η συνολική αξία των συναλλαγών ανήλθε σε 3,03 δισ. ευρώ εκ των οποίων τα 2,57 δισ. αφορούσαν τη μεταβίβαση πακέτων μετοχών του ΟΤΕ από τη MIG στην Deutsche Telekom.

Ως «αντίβαρο» λειτούργησαν σήμερα οι τράπεζες με το σχετικό δείκτη να κλείνει με άνοδο 1,12%. Σημαντική άνοδο κατά 2,7% σημείωσε η μετοχή της Τράπεζας Πειραιώς ύστερα από τα καλύτερα του αναμενόμενου αποτελέσματα που ανακοίνωσε μετά τη λήξη της χθεσινής συνεδρίασης.

Η μετοχή της Εθνικής Τράπεζας κατέγραψε άνοδο 1,45%.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα