ΕΤΕ: Μέρισμα 0,4 € ανά μετοχή - έκδοση νέων μετοχών

Πέμπτη, 15 Μαΐου 2008 18:20

Την καταβολή του μερίσματος σε μετρητά €0,40 και αντί προσθέτου μερίσματος την έκδοση νέων μετοχών άνευ πληρωμής αποφάσισε σήμερα η β΄ επαναληπτική γενική συνέλευση των μετόχων της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος (ΕΤΕ).

Συγκεκριμένα, η συνέλευση αποφάσισε οι μέτοχοι δικαιούχοι του μερίσματος, να λάβουν αντί προσθέτου μερίσματος χρήσης 2007 τέσσερις (4) νέες μετοχές για κάθε εκατό (100), μετοχές της τράπεζας, με αντίστοιχη τροποποίηση του περί μετοχικού κεφαλαίου άρθρου του καταστατικού. Όπως έχει αποφασισθεί από την τακτική γενική συνέλευση της 17ης Απριλίου 2008 δικαιούχοι του μερίσματος είναι οι μέτοχοι της Τράπεζας που είναι εγγεγραμμένοι στο Μητρώο Μετόχων της Ελληνικά Χρηματιστήρια Α.Ε. (Ε.Χ.Α.Ε.) κατά το πέρας της εκκαθάρισης των συναλλαγών που έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι τη λήξη της συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου Αθηνών σήμερα, 15 Μαΐου 2008.

Η συνέλευση χορήγησε επίσης την εξουσιοδότηση στο Διοικητικό Συμβούλιο να αυξάνει το μετοχικό κεφάλαιο της Τράπεζας με έκδοση κοινών μετοχών με δικαίωμα προτίμησης υπέρ παλαιών μετόχων, εντός χρονικού διαστήματος τριών (3) ετών από την ημερομηνία της απόφασης της παρούσας Συνέλευσης και μέχρι του ποσού που αντιστοιχεί στο 50% του καταβεβλημένου κεφαλαίου της.

Ενέκρινε την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας μέχρι € 1,5 δισ. με την έκδοση εξαγοράσιμων προνομιούχων μετοχών που θα διατεθούν σε ιδιώτες επενδυτές στις Η.Π.Α. ή και σε άλλες αγορές του εξωτερικού με κατάργηση του δικαιώματος προτίμησης υπέρ των παλαιών μετόχων και παροχή σχετικών εξουσιοδοτήσεων.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΕΤΕ



Σχολιασμένα