Πέμπτη ημέρα απωλειών για το ρύζι

Παρασκευή, 16 Μαΐου 2008 08:59

ΠΤΩΤΙΚΑ για πέμπτη ημέρα κινήθηκε το ρύζι, οδεύοντας να σημειώσει τις μεγαλύτερες απώλειες σε χρονικό διάστημα περίπου τεσσάρων ετών, καθώς η πρόβλεψη για τις εξαγωγές από το Πακιστάν και την Ιαπωνία περιόρισαν τις ανησυχίες για των περιορισμών των παγκόσμιων προμηθειών.

Το Πακιστάν, η πέμπτη μεγαλύτερη χώρα εξαγωγής ρυζιού στον κόσμο, θα επιτρέψει την εξαγωγή ενός εκατ. μετρικών τόνων, καθώς οι εσωτερικές ανάγκες της εξασφαλίστηκαν, σύμφωνα με τον πρόεδρο της αρμόδιας ένωσης εξαγωγής ρυζιού.

Το βασικό είδος διατροφής για το ήμισυ των κατοίκων του πλανήτη, αναρριχήθηκε τον μήνα που πέρασε σε επίπεδα ρεκόρ, καθώς κάποιες εξαγωγικές χώρες, συμπεριλαμβανομένου του Βιετνάμ και της Ινδίας μείωσαν τις πωλήσεις τους στο εξωτερικό για να καλύψουν τις εσωτερικές ανάγκες, αυξάνοντας τις ανησυχίες για την πείνα και την κοινωνική αναταραχή. Το ρύζι υποχώρησε αυτήν την εβδομάδα 14%, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία πτώση από τις 2 Ιουλίου του 2004, σύμφωνα με τα στοιχεία του Bloomberg News.

Το αναποφλοίωτο ρύζι για παράδοση Ιουλίου υποχώρησε έως 1,02 δολ., ποσοστό 5%, φθάνοντας στο Χρηματιστήριο του Σικάγου στα 19,32 δολ. οι 100 λίβρες, τα χαμηλότερα επίπεδα από τις 2 Απριλίου. Τα συμβόλαιά του που άγγιξαν τα επίπεδα ρεκόρ των 25,07 δολ. στις 24 Απριλίου και διαπραγματεύθηκε στα 19,65 δολ. στις 12:54 μ.μ. ώρα Σιγκαπούρη.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα