Carlsberg: Προς αύξηση κεφαλαίου κατά 6,3 δισ. δολ.

Με σκοπό την αναχρηματοδότηση του δανεισμού
Παρασκευή, 16 Μαΐου 2008 09:35
UPD:09:37

Σε αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου, μέσω διάθεσης μετοχών, κατά 30,5 δισ. κορόνες (6,3 δισ. δολάρια) ανακοίνωσε πως προχωρά η Carlsberg, με σκοπό την αναχρηματοδότηση μέρους του χρέους της από την εξαγορά της Scottish & Newcastle.

Ειδικότερα, η δανική ζυθοποιία πρόκειται να εκδώσει 76.276.403 νέες μετοχές σειράς Β, στην τιμή των 400 κορονών ανά μετοχή – δηλαδή 40% χαμηλότερα από την τιμή στην οποία έκλεισαν οι μετοχές Β της εταιρείας στις 14 Μαΐου. Δικαιούχοι θα είναι μόνο οι υφιστάμενοι κάτοχοι μετοχών Α και Β.

Σύμβουλοι στην αύξηση κεφαλαίου θα είναι η BNP Paribas, η μονάδα Danske Markets της Danske Bank, η Lehman Brothers και η Nordea Bank. Η Carlsberg αναμένει να αντλήσει από την αύξηση περίπου 30,1 δισ. κορόνες.

Όπως ανακοίνωσε η εταιρεία, η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου που ανακοινώθηκε «αποτελεί άλλο ένα σημαντικό σταθμό στην στρατηγική της Carlsberg να καταστεί παγκόσμιος ηγέτης στον χώρο της ζυθοποιίας».

Σημειώνεται ότι η εταιρεία δραστηριοποιείται και στην ελληνική αγορά, μέσω της Μύθος Ζυθοποιία, την οποία απέκτησε στο πλαίσιο της εξαγοράς της S&N.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα