Υπερδιπλασιάστηκαν τα κέρδη της British Airways

Διανομή μερίσματος για πρώτη φορά από το 2001
Παρασκευή, 16 Μαΐου 2008 09:55
UPD:10:01
EPA/ANDY RAIN

Υπερδιπλάσια κέρδη, και υψηλότερα από τις προβλέψεις των αναλυτών, εμφάνισε η British Airways στο οικονομικό έτος που έληξε στις 31 Μαρτίου. Σύμφωνα με τον βρετανικό αερομεταφορέα, η θεαματική άνοδος της κερδοφορίας του αποδίδεται στην υψηλή ζήτηση για επιχειρηματικά ταξίδια στις διατλαντικές διαδρομές, η οποία ενίσχυσε τις πωλήσεις.

Τα καθαρά κέρδη της εταιρείας αυξήθηκαν στα 680 εκατ. στερλίνες ή 58,6 πένες ανά μετοχή, έναντι 290 εκατ. στερλινών ή 25,2 πενών ανά μετοχή του προηγούμενου οικονομικού έτους, και ξεπέρασαν τα 654 εκατ. στερλίνες που προέβλεπε η αγορά. Οι πωλήσεις της διαμορφώθηκαν σε 8,75 δισ. στερλίνες, σημειώνοντας άνοδο 3,1%.

Όπως ανακοίνωσε σήμερα η BA, η αύξηση της επιβατικής κίνησης, στις επιχειρηματικές θέσεις, κατά 4,9% συνέβαλε καθοριστικά στην άνοδο της λειτουργικής της κερδοφορίας στο 10% των πωλήσεων. Πρόκειται για το υψηλότερο περιθώριο το οποίο επιτυγχάνει η εταιρεία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα κέρδη της θα μπορούσαν να ήταν ακόμη υψηλότερα, αν οι τιμές του πετρελαίου δεν είχαν ανέλθει σε επίπεδα ρεκόρ και δεν είχαν εμφανιστεί τα προβλήματα κατά την έναρξη λειτουργίας του Τέρμιναλ 5 στο Χίθροου, στις 27 Μαρτίου.

Ο βρετανικός αερομεταφορέας διατήρησε τις προβλέψεις του για ανάπτυξη των εσόδων κατά 4% περίπου, στο τρέχον οικονομικό έτος. Παράλληλα, ανακοίνωσε πως θα διανείμει μέρισμα – για πρώτη φορά από τις 11 Σεπτεμβρίου του 2001.

Οι μετοχές της τρίτης μεγαλύτερης αεροπορικής εταιρείας στην Ευρώπη έχουν υποχωρήσει φέτος κατά 28%, έναντι πτώσης 17% που έχουν καταγράψει οι μετοχές της Air France – KLM, και 7,6% αυτές της Lufthansa.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα