QBE: Υψηλότερη προσφορά για την εξαγορά της Insurance Australia

Δευτέρα, 19 Μαΐου 2008 09:00

ΑΥΞΗΣΕ την επιθετική προσφορά της για δεύτερη φορά η QBE Insurance Group Ltd. για την εξαγορά της Insurance Australia Group Ltd., προσφέροντας τώρα 8,7 δισ. δολ. Αυστραλίας (8,3 δισ. δολ. ΗΠΑ) για να κρατήσει ζωντανή τη μεγαλύτερη εξαγορά ασφαλιστικής εταιρείας της χώρας.

Η QBE, η μεγαλύτερη ασφαλιστική εταιρεία ακινήτων και ζημιών της Αυστραλίας προσέφερε ποσό ίσον με 4,60 δολ. Αυστραλίας για κάθε μία μετοχή της Insurance Australia αυξάνοντας τα μετρητά κατά 90 σεντς, σύμφωνα με ανακοίνωσή της. Ο πρόεδρος της Insurance Australia, James Strong είπε ότι η υψηλότερη κατά 6% προσφορά είναι ακόμη χαμηλότερη της αξίας της εταιρείας.

Οι μετοχές της Insurance Australia οι οποίες ανέκαμψαν φέτος εν μέσω εικασιών ότι θα εξαγοραστεί, υποχώρησαν 20 σεντς, ποσοστό 4,5%, φθάνοντας στα 4,23 δολ. Αυστραλίας η μία στις 2:48 μ.μ. στο Σύδνεϋ. Οι μετοχές της QBE σημείωσαν άνοδο 13 σεντς, ποσοστό 0,5%, φθάνοντας στα 25,68 δολ. Αυστραλίας η μία. Οι μετοχές της έχουν σημειώσει άνοδο 9,6% από τη στιγμή που δημοσιοποιήθηκε η δημοσιοποίηση της εξαγοράς της Insurance Australia, στις 15 Απριλίου.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα