Nissan-NEC: Επένδυση 115 εκατ. δολ. στην παραγωγή μπαταριών από ιόντα λιθίου

Δευτέρα, 19 Μαΐου 2008 11:42
UPD:11:43

Το συνολικό ποσό των 12 δισ. γιεν (115 εκατ. δολάρια) σχεδιάζει να επενδύσει η κοινοπραξία των εταιρειών Nissan και NEC στην μαζική παραγωγή μπαταριών από ιόντα λιθίου – μια τεχνολογία η οποία θεωρείται ότι θα παίξει σημαντικό ρόλο στην κατασκευή «πράσινων» αυτοκινήτων νέας γενιάς.

Όπως δήλωσε σήμερα σε δημοσιογράφους ο αντιπρόεδρος της Nissan Κάρλος Ταβάρες, στόχος της ιαπωνικής αυτοκινητοβιομηχανίας είναι να καταστεί παγκόσμιος ηγέτης στην κατασκευή «οχημάτων μηδενικών εκπομπών».

Οι εν λόγω μπαταρίες χρησιμοποιούνται αυτή τη στιγμή περισσότερο στους φορητούς υπολογιστές και άλλες συσκευές, αν και οι μεγαλύτερες αυτοκινητοβιομηχανίες του πλανήτη εξετάζουν με ποιόν τρόπο θα μπορέσουν να τις χρησιμοποιήσουν στα οχήματά τους.

Σύμφωνα με τη Nissan, οι μπαταρίες από ιόντα λιθίου θα είναι πιο ισχυρές, και μικρότερες σε μέγεθος, από τις υβριδικές μπαταρίες νικελίου – μετάλλου, οι οποίες τοποθετούνται σήμερα στα οικολογικά αυτοκίνητα. Το εργοστάσιο παραγωγής των μπαταριών αναμένεται να λειτουργήσει μέχρι το 2009 και η ετήσια δυναμικότητά του θα ανέρχεται στις 65.000 μπαταρίες.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα