Ερευνα για το οικονομικό κόστος των διαδηλώσεων στο κέντρο της Αθήνας

Δευτέρα, 19 Μαΐου 2008 14:37
UPD:14:38

Ερευνα με θέμα την οικονομική ζημιά από τις διαδηλώσεις στο κέντρο της Αθήνας εκπόνησε η ΚΑΠΑ Research για λογαριασμό του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθήνας (ΕΒΕΑ).

Όπως επισημαίνεται στην έρευνα, «για κάθε μέρα γενικής απεργίας, ημέρα που κλείνουν όλα, μετρό, λεωφορεία κλπ, οι επιχειρήσεις στο κέντρο της Αθήνας έχουν συνολικά απώλεια τζίρου 5.935.483,93 ευρώ και 1.483.870,98 ευρώ απώλεια κερδών και η συνολική απώλεια τζίρου από τις διαδηλώσεις και τις απεργίες του διμήνου Φεβρουάριος - Μάρτιος 2008 ήταν 25.374.220 ευρώ και η συνολική απώλεια κερδών ήταν 6.343.555,14 ευρώ».

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου, Κωνσταντίνος Μίχαλος γνωστοποίησε ότι η έρευνα θα δοθεί στα πολιτικά κόμματα και τους αρμόδιους φορείς, ενώ τόνισε ότι στόχος είναι να ξεκινήσει εκ νέου διάλογος για το θέμα των μικρών διαδηλώσεων.

Σύμφωνα με τις απαντήσεις, το 90,5% των επιχειρήσεων θεωρεί ότι σε κάθε πορεία θα πρέπει να είναι ελεύθερη η λεωφορειολωρίδα για τη διέλευση των Μέσων Μεταφοράς και έκτακτων περιστατικών. Επίσης, εκτιμά ότι η κυβέρνηση και η Αστυνομία έχουν ευθύνη για να αλλάξει η υπάρχουσα κατάσταση και το 56% δηλώνει υπέρ του δικαιώματος της διαδήλωσης, γι' αυτό και ζητά να υπάρξει λύση στο πρόβλημα της πλήρους παρεμπόδισης της εμπορικής δραστηριότητας τις ώρες και τις ημέρες των διαδηλώσεων στο κέντρο της πρωτεύουσας.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα