Συνεργασία με ΟΟΣΑ για τη μεταρρύθμιση της δημόσιας διοίκησης

Δευτέρα, 19 Μαΐου 2008 16:20
UPD:16:30

Μνημόνιο Συνεργασίας με τον Γενικό Γραμματέα του Οργανισμού για την Οικονομική Συνεργασία και Ανάπτυξη (Ο.Ο.Σ.Α.) Angel Gurria και τη Γενική Διευθύντρια σε θέματα Δημόσιας Διακυβέρνησης και Τοπικής Ανάπτυξης Odile Sallard υπέγραψε σήμερα στο Παρίσι ο υπουργός Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος.

Αντικείμενο του Μνημονίου Συνεργασίας είναι η εκτέλεση από τον Ο.Ο.Σ.Α. του έργου «Ενίσχυση της Μεταρρύθμισης της Δημόσιας Διοίκησης στην Ελλάδα», ύψους 2,09 εκατ. ευρώ.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών, πρόκειται για συνεργασία, η οποία προωθείται και πραγματοποιείται για πρώτη φορά από τη χώρα μας, κατατείνοντας στην εκτέλεση ειδικού προγράμματος για την ενίσχυση της πορείας της διοικητικής μεταρρύθμισης στην Ελλάδα.

Οι αναλύσεις του ΟΟΣΑ, που θα εκπονηθούν στο πλαίσιο εφαρμογής του προγράμματος θα υποστηρίξουν το Ελληνικό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα, «Διοικητική Μεταρρύθμιση 2007-2013», το πρώτο Ειδικό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα για την αναδιοργάνωση της Ελληνικής Δημόσιας Διοίκησης στο σύνολό της.

Συνεργασία με Γαλλία σε θέματα εσωτερικής ασφάλειας

Ο κ. Παυλόπουλος συναντήθηκε και με την Γαλλλίδα υπουργό Εσωτερικών και στη συνέχεια ακολούθησε η υπογραφή της Συμφωνίας Συνεργασίας σε Θέματα Εσωτερικής Ασφάλειας.

Η εν λόγω συμφωνία αποτελεί συνέχεια και διεύρυνση της ενισχυμένης διμερούς αστυνομικής συνεργασίας, που ήδη υπάρχει και λειτουργεί ικανοποιητικά μεταξύ των δύο Χωρών, με γνώμονα την εμπέδωση της δημόσιας ασφάλειας και την αποτελεσματικότερη πρόληψη και καταπολέμηση της εγκληματικότητας σε τομείς, όπως η τρομοκρατία, η λαθρομετανάστευση, η εμπορία ναρκωτικών και ανθρώπων, το ηλεκτρονικό έγκλημα, η νομιμοποίηση εσόδων που προέρχονται από παράνομες δραστηριότητες, η διευκόλυνση της έρευνας σχετικά με πρόσωπα που αγνοούνται ή καταζητούνται, καθώς και η ενημέρωση για σύγχρονες μεθόδους εγκληματικής έρευνας.

Επίσης η συμφωνία προωθεί τον αποτελεσματικότερο χειρισμό καταστάσεων κρίσης, την ανταλλαγή πληροφοριών σε θέματα οδικής ασφάλειας, αλλά και την ενισχυμένη συνεργασία σε θέματα εκπαίδευσης και επιμόρφωσης αστυνομικού προσωπικού.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα