Στην Αρχαία Ελλάδα το κλειδί της ανάπτυξης

Δευτέρα, 19 Μαΐου 2008 16:52
UPD:16:57

ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ και τη φιλοσοφία της αρχαίας Ελλάδας βρίσκεται το «κλειδί» της επιτυχίας για την ελληνική οικονομία και την ανάπτυξη της χώρας μας, σύμφωνα με τον πρύτανη του Πανεπιστημίου «European School of Economics», κοινωνιολόγο, καθηγητή, Στέφανο Ντ' Aννα.

«Οι Έλληνες πρέπει να επιστρέψουν στην εποχή που τους έκανε δημοφιλείς σε όλο τον πλανήτη και μόνο όταν ανακαλύψουν και θυμηθούν τις ρίζες και την ταυτότητά τους θα μπορέσει και πάλι η χώρα να καταστεί ο φάρος του κόσμου.

Η Ελλάδα έχει το προνόμιο να διαθέτει έναν θησαυρό, την ιστορία και τη φιλοσοφία της- που δεν κατέχει κανείς άλλος, ωστόσο οι Έλληνες δεν τον εκμεταλλεύονται», δήλωσε ο κ. Ντ' ¶ννα, στο περιθώριο εκδήλωσης που διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Βόρειας Ελλάδας (ΣΒΒΕ), σε συνεργασία με το Ελληνο-ιταλικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης.

Επίσης, ο κ. Ντ' Αννα παρατήρησε πως, σε αντίθεση με το ένδοξο παρελθόν της, από τη σύγχρονη Ελλάδα λείπουν οι ηγέτες: «Το καλύτερο προϊόν για κάθε χώρα είναι να αναπαράγει ηγέτες. Κάποτε η Ελλάδα κρατούσε τα ηνία σε όλους τους τομείς και διέπρεπε, κάτι που δεν συμβαίνει σήμερα».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα