Aegean: Διεύρυνση ζημιών στο πρώτο τρίμηνο

Αύξηση επιβατικής κίνησης κατά 10%
Δευτέρα, 19 Μαΐου 2008 17:08

Σε 1,1 εκατ. ανήλθε στο πρώτο τρίμηνο του 2008 ο αριθμός των επιβατών που μετέφερε η Aegean Airlines σημειώνοντας άνοδο κατά 10%.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας, στο δίκτυο εσωτερικού η Aegean μετέφερε 1% περισσότερους επιβάτες με μειωμένες πτήσεις κατά 3% ενώ στο δίκτυο εξωτερικού η αύξηση της επιβατικής κίνησης ανήλθε σε 35% με 32% περισσότερες πτήσεις. Σημειώνεται ότι το πρόγραμμα δρομολογίων της εταιρίας δεν πραγματοποιήθηκε τις 4 από συνολικά 91 ημέρες το πρώτο τρίμηνο του 2008 λόγω των χιονοπτώσεων του Φεβρουαρίου και των απεργιών που πραγματοποίησαν οι Ελεγκτές Εναέριας Κυκλοφορίας.

Αναφορικά με τα οικονομικά αποτελέσματα, οι πωλήσεις του πρώτου τριμήνου ανήλθαν σε €98,8εκ., σημειώνοντας αύξηση 23%, με 6% περισσότερες πτήσεις. Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση, λόγω εποχικότητας το πρώτο τρίμηνο του έτους είναι ιστορικά ζημιογόνο.

Οι καθαρές ζημιές μετά από φόρους ανήλθαν σε €4,4εκ. από €2,6εκ. το προηγούμενο έτος, κυρίως λόγω της σημαντικής αύξησης κατά 57% του κόστους καυσίμων, όπως υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΑΡΑΙΓ



Σχολιασμένα