Τη θέση πως ο πολιτικός λόγος έχει όρια εκφράζει η Marfin Investment Group (ΜΙG) σε ανακοίνωση που εξέδωσε σχετικά με την αγωγή που κατέθεσε εις βάρος του προέδρου του ΠΑΣΟΚ.
Παράλληλα, σημειώνει πως η αγωγή κατά του κ. Γιώργου Παπανδρέου κατατέθηκε από τις 8/5/2008 κατόπιν αιτήματός του στο οποίο, όπως αναφέρει, ανταποκρίθηκε.
Πιο αναλυτικά, η MIG προσθέτει πως «είχε προηγηθεί βάναυση υβριστική και δυσφημιστική επίθεση κατά της εταιρείας μας και πρόσκληση του κ. Παπανδρέου στη Βουλή όπου δεσμεύτηκε να αποποιηθεί της βουλευτικής του ασυλίας («για να μην υπάρχει άλλοθι»), προκειμένου να του κάνουμε αγωγή ώστε να αξιολογηθούν δικαστικά οι ισχυρισμοί του». Και συνεχίζει: «Κάτω από αυτές τις συνθήκες η αυτονόητη κατάθεση της αγωγής μας δεν μπορεί να χαρακτηρίζεται σήμερα ως "επίδειξη θράσους"».
Η MIG κάνει ακόμη λόγο για «συντεχνιακή άποψη ορισμένων πολιτικών ότι ο πολιτικός λόγος δεν έχει όρια και δεν χρειάζεται τεκμηρίωση», την οποία και απορρίπτει: «Ο πολιτικός λόγος έχει όρια και δεν μπορεί να καταπατεί τα δικαιώματα των πολιτών που κατοχυρώνονται από το Σύνταγμα. Είναι δικαίωμα κάποιων πολιτικών να αλληλοϋβρίζονται και να αλληλοδυσφημούνται, εάν πιστεύουν ότι έτσι πρέπει να ασκούν το λειτούργημά τους, αλλά είναι και αναφαίρετο συνταγματικό δικαίωμα των πολιτών να προσφεύγουν στην Δικαιοσύνη όταν θίγεται η τιμή και η αξιοπρέπειά τους από οποιονδήποτε. Στην Ευρωπαϊκή Ελλάδα του 2008 κανείς δεν μπορεί να θεωρεί ότι είναι υπεράνω του Συντάγματος και της Ελληνικής και Ευρωπαϊκής έννομης τάξης».
Τέλος, αναφέρει πως «οι ατεκμηρίωτες εκφράσεις ως προς εμάς που ξεπερνούν τα όρια του θεμιτού πολιτικού λόγου και για τις οποίες ενάγεται ο κ. Γ. Παπανδρέου είναι "αδιαφανής συναλλαγή" , "εκκολαπτόμενο σκάνδαλο", "υποκρύπτουσα παράνομη χρηματική συναλλαγή", "κάτω από το τραπέζι", "μάθημα κλεπτοκρατικού καπιταλισμού", "έκφραση διαπλοκής και διαφθοράς", βάσει των οποίων ο εναγόμενος αξίωσε από την έδρα της Βουλής "την επέμβαση του εισαγγελέα"».