Imperial Tobacco: 45% χαμηλότερα τα κέρδη στο α’ εξάμηνο

Προς αύξηση μετοχικού κεφαλαίου κατά 4,9 δισ. στερλίνες
Τρίτη, 20 Μαΐου 2008 09:39

Κάμψη της κερδοφορίας στο πρώτο εξάμηνο της οικονομικής χρήσης κατά 45% ανακοίνωσε σήμερα η δεύτερη μεγαλύτερη καπνοβιομηχανία της Ευρώπης Imperial Tobacco Group, επικαλούμενη τις δαπάνες για την εξαγορά της Altadis.

Ειδικότερα, κατά στο εξάμηνο μέχρι το Μάρτιο, τα καθαρά κέρδη της υποχώρησαν στα 233 εκατ. στερλίνες από 421 εκατ. στερλίνες που ήταν ένα χρόνο νωρίτερα. Οι αναλυτές τα ανέμεναν υψηλότερα, στα 370 εκατ. στερλίνες.

Η εταιρεία γνωστοποίησε, παράλληλα, πως σχεδιάζει να προχωρήσει σε αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου, μέσω διάθεσης μετοχών αξίας 4,9 δισ. στερλινών, σε υφιστάμενους επενδυτές. Στόχος της είναι να συγκεντρώσει κεφάλαια για τη χρηματοδότηση της εξαγοράς της Altadis.

Ειδικότερα, οι επενδυτές θα έχουν το δικαίωμα να αποκτήσουν μία νέα μετοχή για κάθε δύο που κατείχαν στις 15 Μαΐου. Η Imperial Tobacco θα πουλήσει συνολικά 338,7 εκατ. νέες μετοχές στην τιμή των 1.475 πενών έκαστη.

Η Imperial συμφώνησε να εξαγοράσει την ισπανική Altadis τον περασμένο Ιούλιο, λίγους μήνες δηλαδή μετά την αποκάλυψη ότι εξαγόρασε την αμερικανική καπνοβιομηχανία Commonwealth Brands.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα