Κέρδη – ρεκόρ για την ICAP

Τρίτη, 20 Μαΐου 2008 10:07

Σε επίπεδα ρεκόρ διαμορφώθηκαν τα κέρδη της ICAP στο σύνολο του οικονομικού έτους, σημειώνοντας άνοδο της τάξεως του 28%, χάρη στον αυξημένο όγκο των συναλλαγών νομισμάτων, ομολόγων και παραγώγων που πυροδότησε η πιστωτική κρίση.

Ειδικότερα, τα καθαρά κέρδη της αυξήθηκαν στα 155,7 εκατ. στερλίνες ή 23,9 πένες ανά μετοχή, έναντι 121,3 εκατ. στερλινών ή 18,8 πενών ανά μετοχή ένα χρόνο νωρίτερα. Τα έσοδά της ενισχύθηκαν κατά 18% σε 1,3 δισ. στερλίνες.

«Επωφεληθήκαμε από την υψηλότερη αστάθεια», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο διευθύνων σύμβουλος της ICAP Μάικλ Σπένσερ. «Τόσο οι ηλεκτρονικές όσο και οι φωνητικές χρηματιστηριακές δραστηριότητές μας επηρεάστηκαν θετικά από τα υψηλότερα αυτά επίπεδα δραστηριότητας», επισημαίνει μεταξύ άλλων ο Σπένσερ.

Τα κέρδη της εταιρείας διαμορφώθηκαν πάντως χαμηλότερα από τις προβλέψεις των αναλυτών, οι οποίοι τα ανέμεναν στα 165,5 εκατ. στερλίνες, κατά μέσο όρο. Η εταιρεία αποκάλυψε πως σχεδιάζει να διανείμει ετήσιο μέρισμα 15,65 πενών ανά μετοχή, αυξημένο κατά 27% σε σχέση με πέρυσι.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα