Αρνητικό κλίμα στο Χ.Α.

Τρίτη, 20 Μαΐου 2008 11:56

Η υποχώρηση των διεθνών αγορών, σε συνδυασμό με ορισμένα αποθαρρυντικά επιχειρηματικά νέα οδηγούν σε πτώση το γενικό δείκτη του Χρηματιστηρίου.

Αυτή την ώρα (11:52) υποχωρεί κατά 0,93%, στις 4.218,24 μονάδες, με τον τζίρο να διαμορφώνεται στα 89,58 εκατομμύρια ευρώ.

Η μετοχή του ΟΤΕ καταγράφει απώλειες της τάξεως του 2,68%. Η Moody’s προέβη σε υποβάθμιση της αξιολόγησής της για την πιστοληπτική ικανότητα του ΟΤΕ αναφέροντας ότι μετά την εξαγορά ο ΟΤΕ δεν εξασφαλίζει πλέον κάποιο πλεονέκτημα από έμμεση κρατική υποστήριξη http://www.naftemporiki.gr/news/static/08/05/20/1514102.htm .

Την Δευτέρα, η UBS είχε μειώσει την αξιολόγηση της μετοχής του ΟΤΕ σε "neutral" από "buy".

«Η μετοχή του ΟΤΕ έχει χάσει προσωρινά την δυναμική της μετά την συμφωνία με την Deutsche Telekom», δήλωσε στο Reuters ο κ. Μάνος Χατζηδάκης αναλυτής στην Πήγασος Χρηματιστηριακή.

«Το μίγμα των ειδήσεων είναι αρνητικό και οδηγεί σε πιέσεις σήμερα στην αγορά. Κάποιες αρνητικές ειδήσεις για την κερδοφορία απογοήτευσαν λίγο τους επενδυτές», πρόσθεσε ο Χατζηδάκης.

«Υπάρχει μία στάση αναμονής των επενδυτών για τις τραπεζικές μετοχές καθώς αναμένονται στοιχεία για την πορεία της κερδοφορίας τους και στο δεύτερο τρίμηνο».

Πτώση πάνω από 1% σημειώνει και η μετοχή της Forthnet. Η Goldman Sachs μείωσε την τιμή-στόχο της παραπάνω μετοχής στα 6,60 από 8,80 ευρώ, διατηρώντας την αξιολόγηση "buy".



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα