Επίσκεψη Γ. Αλογοσκούφη στις ΗΠΑ

Συνάντηση με τον πρόεδρο της Fed την Παρασκευή
Τρίτη, 20 Μαΐου 2008 13:28
UPD:14:20

Επίσημη επίσκεψη στις ΗΠΑ πραγματοποιεί ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Γιώργος Αλογοσκούφης, ο οποίος αναχωρεί σήμερα, επικεφαλής ελληνικής αποστολής, για την Ουάσιγκτον.

Η επίσκεψη γίνεται στο πλαίσιο της κυβερνητικής πολιτικής για την προώθηση της εξωστρέφειας της ελληνικής οικονομίας και την προσέλκυση επενδύσεων.

Τα θέματα που απασχολούν την παγκόσμια οικονομία, όπως η αναταραχή στο χρηματοπιστωτικό σύστημα και η αύξηση του πληθωρισμού σε παγκόσμιο επίπεδο, θα τεθούν επίσης στις συναντήσεις που θα έχει ο Υπουργός.

Συνάντηση με Henry Paulson την Τετάρτη

Αύριο, Τετάρτη 21-5-2008, ο Υπουργός θα έχει συναντήσεις με τον Αμερικανό ομόλογό του κ. Henry Paulson, τον Αναπληρωτή Υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ κ. John Negroponte και τον Πρόεδρο της Παγκόσμιας Τράπεζας κ. Robert Zoellick.

Την ίδια ημέρα θα είναι κεντρικός ομιλητής σε εκδήλωση που διοργανώνει το Center for International and Strategic Studies (CSIS), με θέμα τις εξελίξεις και τις προοπτικές στη Ν.Α. Ευρώπη.

Την Πέμπτη 22-5-2008, ο κ. Αλογοσκούφης θα συναντηθεί με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου κ. Dominique Strauss-Kahn, ενώ αργότερα θα απευθύνει χαιρετισμό στο 24ο ετήσιο συνέδριο που διοργανώνεται από την ελληνική και ελληνοκυπριακή κοινότητα στις ΗΠΑ.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην Ουάσιγκτον, ο κ. Αλογοσκούφης θα δώσει συνεντεύξεις σε ελληνικά και αμερικανικά ΜΜΕ. Το απόγευμα της Παρασκευής 23-5-2008, θα αναχωρήσει για τη Νέα Υόρκη, όπου θα παρουσιάσει την πορεία και τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας σε εκπροσώπους της επενδυτικής και επιχειρηματικής κοινότητας της πόλης.

Στο πρόγραμμα του υπουργού προστέθηκε την Παρασκευή συνάντηση με τον Πρόεδρο της FED κ. B. Bernake.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα