Mitsubishi UFJ: Ανώτερα των προσδοκιών τα κέρδη δ’ τριμήνου χρήσης

Τρίτη, 20 Μαΐου 2008 13:58
UPD:14:02

Απρόσμενη άνοδο της κερδοφορίας της κατά 69% εμφάνισε η Mitsubishi UFJ Financial Group στο τέταρτο της χρήσης, μετά τη μεγάλη μείωση των επισφαλειών για τα λεγόμενα «κακά» δάνεια και την αύξηση των κερδών από το χρηματιστηριακό της σκέλος. Τα καθαρά κέρδη της μεγαλύτερης ιαπωνικής τράπεζας, βάσει χρηματιστηριακής αξίας, ανήλθαν στο τρίμηνο μέχρι τις 31 Μαρτίου στα 322 δισ. γιεν (3,1 δισ. δολάρια).

Τα κέρδη της για το σύνολο του οικονομικού έτους ξεπέρασαν τα 600 δισ. γιεν που προέβλεπε η ίδια η Mitsubishi UFJ, καθιστώντας την τη μοναδική μεταξύ των τριών μεγαλύτερων τραπεζών της Ιαπωνίας που ανταποκρίνεται στους στόχους της. Συγκεκριμένα, διαμορφώθηκαν στα 636,6 δισ. γιεν.

Για το έτος που λήγει το Μάρτιο του 2009, η εταιρεία προβλέπει μικρή διαφοροποίηση των κερδών της, εκτιμώντας πως η ιαπωνική οικονομία θα επιβραδυνθεί.

Οι απώλειες από την κακή αποτίμηση επενδύσεων και διασφαλισμένων προϊόντων ανήλθαν σε 313 δισ. γιεν, ενώ οι ζημίες που συνδέονται με την αγορά ενυπόθηκου χρέους διαμορφώθηκαν στα 66 δισ. γιεν στο τέταρτο τρίμηνο και στα 123 δισ. γιεν στο σύνολο του έτους.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα