Εκκληση Γ. Βουλγαράκη στους ακτοπλόους για αυτοσυγκράτηση

Τρίτη, 20 Μαΐου 2008 14:31
UPD:18:33

Την ελπίδα ότι οι Έλληνες ακτοπλόοι θα επιδείξουν αυτοσυγκράτηση στη διαμόρφωση των τιμών εξέφρασε ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής Γιώργος Βουλγαράκης, μετά τη συνεδρίαση της Κυβερνητικής Επιτροπής.

«Είναι γεγονός ότι υπάρχει μια άμεση συνάρτηση του ναύλου με την τιμή του πετρελαίου από την ώρα που η τιμή του πετρελαίου σε κάποιες κατηγορίες πλοίων συμμετέχει ως και 67% με 70% στη διαμόρφωση του ναύλου. Την κυβέρνηση την απασχολεί πάρα πολύ το συγκεκριμένο ζήτημα», δήλωσε ο κ. Βουλγαράκης.

«Κάναμε αναλυτική συζήτηση και θα προσπαθήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο να κρατηθούν οι τιμές χαμηλά, φυσικά με συνεννοήσεις και με τις εταιρείες της ακτοπλοΐας, με τις οποίες ούτως ή άλλως είμαστε σε επικοινωνία», πρόσθεσε ο υπουργός.

«Θέλω να ελπίζω ότι μέσα από τις συζητήσεις που έχουμε με τους Έλληνες ακτοπλόους θα υπάρξει αυτοσυγκράτηση, διότι πρέπει να εξυπηρετηθεί και ένα πολύ μεγάλο ποσοστό των κατοίκων οι οποίοι μετακινούνται από την Ηπειρωτική Ελλάδα προς τα νησιά και το αντίστροφο»

Ο κ. Βουλγαράκης επισήμανε ότι η κυβέρνηση δίνει επιπλέον 14 εκατομμύρια ευρώ στην επιδότηση των άγονων γραμμών προς εξυπηρέτηση των πολιτών και 20 εκατ. επιπλέον στο σύνολό της.

Επίσης, η κυβέρνηση δίνει γύρω στα 70 εκατ. για την υδροδότηση των νησιών όπου υπάρχουν προβλήματα.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα