Η ΔΕΗ για την παγκόσμια ημέρα βιοποικιλότητας

Τετάρτη, 21 Μαΐου 2008 13:25

Ιδιαίτερη σημασία έχει για τη ΔΕΗ, όπως τονίζει σε ανακοίνωσή της, η φετινή Παγκόσμια Ημέρα Βιοποικιλότητας, που εορτάζεται αύριο 22 Μαΐου.

Ο εορτασμός της ημέρας αυτής, όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της η ΔΕΗ, συμπίπτει με τη χρονιά έναρξης υλοποίησης του μεγαλύτερου προγράμματος επενδύσεων που πραγματοποίησε ποτέ η επιχείρηση. Εκτιμά επίσης πως η ολοκλήρωση του εν λόγω προγράμματος θα έχει ιδιαίτερα θετικές επιπτώσεις για το περιβάλλον και τις κλιματικές αλλαγές που επηρεάζουν τη βιοποικιλότητα.

Οι επενδύσεις τις οποίες έχει ξεκινήσει να πραγματοποιήσει η ΔΕΗ στον τομέα της παραγωγής υπολογίζεται να ξεπεράσουν τα 4 δισ. ευρώ. Με τις επενδύσεις αυτές η ΔΕΗ επιδιώκει να πετύχει ταυτόχρονα την εξασφάλιση πλήρους ενεργειακής επάρκειας, την ενίσχυση της οικονομικής ανάπτυξης και κοινωνικής ευημερίας και την αποτελεσματικότερη προστασία του Περιβάλλοντος.

Η Στρατηγική Παραγωγής της ΔΕΗ θα υλοποιηθεί με την κατασκευή νέων θερμικών μονάδων σύγχρονης τεχνολογίας φιλικής με το περιβάλλον. Στον τομέα των μεγάλων υδροηλεκτρικών συνεχίζεται η κατασκευή νέων έργων, η πραγματοποίηση των οποίων, πέραν των 631 MW που θα προσθέσουν στο ηλεκτροπαραγωγικό δυναμικό, θα συμβάλλουν στη δημιουργία νέων οικοσυστημάτων.

Παράλληλα η θυγατρική της ΔΕΗ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ έχει ξεκινήσει την υλοποίηση επενδύσεων ύψους περίπου 2 δισ. ευρώ στον τομέα των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΔΕΗ, η υλοποίηση των επενδύσεων στον Τομέα Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας θα έχει άμεσα θετικά οφέλη για το περιβάλλον και τη βιοποικιλότητα ειδικότερα, καθώς μεταξύ των ετών 2006 και 2015 θα εξασφαλισθεί μείωση ανά παραγόμενη κιλοβατώρα: του διοξειδίου του άνθρακα (CΟ2) κατά 25%, του διοξειδίου του θείου (SO2) κατά 91% , των οξειδίων του αζώτου (NOx) κατά 39% και των σωματιδίων (PM) κατά 56%.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΔΕΗ



Σχολιασμένα