Πρωτοφανής υπόθεση παιδικής πορνογραφίας

Τετάρτη, 21 Μαΐου 2008 16:49

Δώδεκα άτομα οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα και ένα ακόμα αναζητείται για μία από τις σοβαρότερες περιπτώσεις διακίνησης σκληρού υλικού παιδικής πορνογραφίας στην Ελλάδα.

Η υπόθεση εξιχνιάστηκε από τους άνδρες του τμήματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ασφάλειας Αττικής.

Δικογραφία έχει ήδη σχηματισθεί για 21 άτομα, ενώ μεταξύ των κατηγορουμένων είναι γιατροί, επιχειρηματίες και πρόσωπα υπεράνω υποψίας σε όλη την επικράτεια. Η υπόθεση ερευνάται από την αστυνομία τους τελευταίους έξι μήνες.

Η επιχείρηση έφερε την κωδική ονομασία «καρουσέλ» και η έρευνα ξεκίνησε στο πλαίσιο διεθνούς επιχείρησης, ύστερα από τον εντοπισμό στοιχείων για ευρύτερο κύκλωμα στη Βραζιλία.

Από την έρευνα βρέθηκαν συνολικά 69 ηλεκτρονικά ίχνη Ελλήνων χρηστών του διαδικτύου, αλλά μέχρι στιγμής έχουν ταυτοποιηθεί μόνο τα 21 ονόματα, που περιλαμβάνονται στη δικογραφία.

Έρευνες έγιναν στην Αθήνα, τη Λάρισα, την Κόρινθο, την ¶νδρο τη Σκόπελο, τη Μεσσηνία, τη Βέροια, την Καβάλα και τη Θεσσαλονίκη. Ο πρώτος, που συνελήφθη, ήταν οδηγός φορτηγού στη Μεσσηνία, ο οποίος σε στάνη, που διατηρούσε, είχε εγκατεστημένο φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή και μέσω αυτού αντάλλασσε υλικό παιδικής πορνογραφίας με τους υπολοίπους εμπλεκομένους.

ΑΠΕ-ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα