Χανιά: Εντατικοί έλεγχοι για το ηλιέλαιο

Πέμπτη, 22 Μαΐου 2008 12:52
UPD:12:54

Σε εντατικούς ελέγχους προχωρά το τμήμα Εμπορίου της Νομαρχιακήας Αυτοδιοίκησης στην αγορά των Χανίων για να διαπιστωθεί εάν οι επαγγελματίες έχουν συμμορφωθεί με έγγραφο του ΕΦΕΤ, το οποίο τους καλεί να αποσύρουν άμεσα όλα τα ηλιέλαια. Σε ανακοίνωση του ΕΦΕΤ επισημαίνεται ότι πρέπει άμεσα να αποσυρθούν όλες οι παρτίδες ηλιελαίου από την αγορά ανεξαρτήτως χώρας προέλευσης.

Με βάση την ανακοίνωση της Διεύθυνσης Εμπορίου Χανίων, όλα τα καταστήματα και οι επιχειρήσεις που κατέχουν και πωλούν πάσης φύσεως ηλιέλαια να τα αποσύρουν και να τα επιστρέψουν στους προμηθευτές τους.

Όλα τα καταστήματα ομαδικής εστίασης εφόσον κατέχουν οποιοδήποτε ηλιέλαιο να το επιστρέψουν επίσης στους προμηθευτές τους.

Οι καταναλωτές που έχουν προμηθευτεί οποιοδήποτε ηλιέλαιο παρακαλούνται να μην το καταναλώσουν και να το καταστρέψουν.

Η υπηρεσία - όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση - πραγματοποιεί καθημερινά ελέγχους σε όλες τις επιχειρήσεις και σε περίπτωση μη συμμόρφωσης θα επιβάλλονται όλες οι προβλεπόμενες από την κείμενη νομοθεσία κυρώσεις (ποινικές και διοικητικές).

Την ίδια ώρα η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Χανίων με ανακοίνωσή της καλεί την πολιτεία να εντείνει τους ελέγχους της για την ασφάλεια των τροφίμων, να λειτουργήσει όλα τα διαπιστευμένα εργαστήρια ελέγχου και να ενεργοποιήσει και τα 41 μέτρα που έχει ανακοινώσει το Υπουργείο Ανάπτυξης. Παράλληλα συνιστά στους καταναλωτές ψυχραιμία.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα