Γ. Οικονόμου: Για προληπτικούς λόγους η απόσυρση του συνόλου του ηλιελαίου

Πέμπτη, 22 Μαΐου 2008 15:05
UPD:15:10

«Για προληπτικούς λόγους για να μη διευρύνεται αυτή η σύγχυση» λήφθηκε η απόφαση για απόσυρση από την αγορά του συνόλου του ηλιελαίου, δήλωσε σήμερα στον ρ/σ Alpha 98,9 ο Γενικός Γραμματέας Καταναλωτή Γιάννης Οικονόμου.

«Είναι σαφές ότι αντιμετωπίζαμε μια κρίση, είναι σαφές ότι έχουμε να κάνουμε με ένα πανευρωπαϊκό πρόβλημα, όχι ελληνικό», επισήμανε ο κ. Οικονόμου, διευκρινίζοντας πάντως πως αυτό απέχει αρκετά από την εικόνα που διαμορφώθηκε στην ελληνική κοινωνία, περί «διακίνησης δηλητηρίου και καρκίνου και του κακού χαμού στα πιάτα μας και παντού».

Όπως υποστήριξε, «στο μέτρο των δυνατοτήτων μας ως υπουργείο Ανάπτυξης και ως ΕΦΕΤ, από την πρώτη στιγμή ειδοποιήσαμε υπεύθυνα την κοινή γνώμη για το τι συμβαίνει».

Ο κ. Οικονόμου διαβεβαίωσε επίσης ότι θα αποδοθούν ευθύνες στις εταιρείες εκείνες που γνώριζαν τι έγινε στις 23 Απριλίου και δεν ειδοποίησαν το ελληνικό Κράτος. «Μην έχετε την αμφιβολία ότι θα αποδοθούν ευθύνες. Αυτό μη φανταστείτε ότι θα άλλαζε πολύ τα πράγματα, διότι το σήμα που μας ήρθε εμάς στις 6 Μαΐου ή που πήγε στις άλλες χώρες στις 23 Απριλίου, μιλούσε για ποσότητες που είχαν μπει 2,5 και 3 μήνες πριν. ¶λλο πότε ήρθε το σήμα και άλλο πότε μπήκαν οι ποσότητες», συμπλήρωσε.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα