Στη σταθερή τηλεφωνία εισέρχεται η China Mobile

Στο πλαίσιο σχεδίων αναδιάρθρωσης των τηλεπικοινωνιών στην Κίνα
Παρασκευή, 23 Μαΐου 2008 09:40
UPD:09:44

Στον τομέα της σταθερής τηλεφωνίας εισέρχεται η China Mobile Communications, στο πλαίσιο ενός σχεδίου αναδιοργάνωσης των τηλεπικοινωνιών που προωθεί η Κίνα, με στόχο την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας στον κλάδο.

Ειδικότερα, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Xinhua, η μεγαλύτερη εταιρεία κινητής τηλεφωνίας της χώρας αναμένεται να αποκτήσει τον έλεγχο της εταιρείας παροχής υπηρεσιών σταθερής τηλεφωνίας China Tietong Telecommunications.

Στα σχέδια της κινεζικής κυβέρνησης για τον τηλεπικοινωνιακό κλάδο συμπεριλαμβάνονται και διοικητικές αλλαγές μεταξύ των μεγαλύτερων παρόχων της χώρας.

Οι μετοχές των China Unicom, China Telecom και China Netcom Group εκτινάχθηκαν μετά την είδηση αυτή, ενώ λίγο αργότερα έπαυσε η διαπραγμάτευσή τους.

Αναλυτές εκτιμούν ότι η Unicom θα πουλήσει τα δίκτυά της στις China Telecom και China Netcom, στο πλαίσιο των αλλαγών που θα συντελεσθούν, επιτρέποντας έτσι στις εταιρείες να εισέλθουν στον τομέα της κινητής τηλεφωνίας. Επιπλέον, όπως επισημαίνουν, η αναδιάρθρωση αυτή αναμένεται να αποκαταστήσει την κερδοφορία στις μικρότερες εταιρείες.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα