Halliburton: Προσφορά 1,71 δισ. στερλινών για την Expro

Υψηλότερη από αυτή της Candover
Παρασκευή, 23 Μαΐου 2008 09:59

Προσφορά ύψους 1,71 δισ. στερλινών (3,4 δισ. δολάρια) κατέθεσε η δεύτερη μεγαλύτερη πάροχος υπηρεσιών σε πετρελαϊκά κοιτάσματα Halliburton για την εξαγορά της Expro International Group – υψηλότερη από τα 1,61 δισ. στερλίνες που έχει ήδη προσφέρει η Candover Partners.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε η Expro την Παρασκευή, η Halliburton είναι διατεθειμένη να καταβάλει 1.525 πένες για κάθε μετοχή της. Η μετοχή της βρετανικής εταιρείας έκλεισε χθες στο Λονδίνο στις 1.541 πένες.

Αναλυτές εκτιμούν πως η προσφορά της Halliburton θα επικρατήσει, καθώς η εταιρεία προσφέρει καλύτερες προοπτικές συνεργειών σε σχέση με την Candover, ενώ δεν «βλέπουν» έναν πόλεμο προσφορών.

Ο αμερικανικός κολοσσός είχε αποκαλύψει στις 18 Απριλίου πως διενεργούσε πλήρη οικονομικό και νομικό έλεγχο, προκειμένου να καταθέσει προσφορά για την Expro.

Μια μέρα νωρίτερα, η βρετανική εταιρεία private equity Candover και η Goldman Sachs είχαν ανακοινώσει πως συμφώνησαν να αποκτήσουν την Expro, έναντι 1.435 πενών ανά μετοχή, ποσό που εμπεριείχε premium 55% στην τιμή της μετοχής της προτού γίνει γνωστό ότι διεξάγονταν συνομιλίες μεταξύ των εταιρειών.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα