Γ. Αλογοσκούφης: Ανάχωμα στον πληθωρισμό η αύξηση του ανταγωνισμού

Παρασκευή, 23 Μαΐου 2008 13:34

Η αύξηση του ανταγωνισμού καθώς και η ενίσχυση του έργου της Επιτροπής Ανταγωνισμού θα οδηγήσει σε πρώτη φάση στην αντιμετώπιση των πληθωριστικών πιέσεων, δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Γιώργος Αλογοσκούφης κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στην Ουάσιγκτον.

Ερωτηθείς σχετικά με το ενδεχόμενο αναθεώρησης των βασικών μεγεθών του προϋπολογισμού λόγω των επιπτώσεων από την αύξηση της τιμής του πετρελαίου ο κ. Αλογοσκούφης ξεκαθάρισε ότι δεν τίθεται τέτοιο ζήτημα καθώς έχει ήδη ληφθεί υπόψη το ενδεχόμενο χειροτέρευσης της κατάστασης.

Ο κ. Αλογοσκούφης διευκρίνισε επίσης ότι το πρόγραμμα των μεταρρυθμίσεων σε καμία περίπτωση δεν επηρεάζεται από συγκυριακά ζητήματα, όπως η αύξηση του πληθωρισμού, καθώς σχεδιάζεται σε μακροπρόθεσμη βάση.

Όπως είπε ο υπουργός, όλες τις συναντήσεις που είχε στην Ουάσιγκτον προκύπτει το συμπέρασμα ότι το ενδιαφέρον για επενδύσεις στην Ελλάδα είναι σαφώς μεγαλύτερο από ό,τι στο πρόσφατο παρελθόν καθώς έχει περάσει πλέον το μήνυμα και στις Ηνωμένες Πολιτείες ότι η χώρα μας διαδραματίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στην ευρύτερη περιοχή της ΝΑ Ευρώπης.

Ερωτηθείς σχετικά με τις επιπτώσεις της διεθνούς χρηματοπιστωτικής κρίσης στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα είπε ότι δεν υπάρχουν πρωτογενείς αρνητικές επιπτώσεις στις τράπεζες καθώς δεν έχουν εκτεθεί σε κινδύνους που να οδηγούν σε ανησυχίες, όπως έχουν εκτεθεί μεγάλοι διεθνείς χρηματοοικονομικοί όμιλοι.

Μιλώντας γενικότερα για την κατάσταση της διεθνούς οικονομίας ο κ. Αλογοσκούφης εξέφρασε την αισιοδοξία ότι θα αποφευχθούν τα δυσμενέστερα και μέσα στο 2009 η κατάσταση θα ομαλοποιηθεί, γεγονός που θα βοηθήσει και την ελληνική οικονομία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα