Postbank: Σενάρια για κοινή προσφορά εξαγοράς από Allianz, Commerzbank

Παρασκευή, 23 Μαΐου 2008 16:03
UPD:16:05

Κοινή προσφορά για την απόκτηση της Postbank ετοιμάζονται να καταθέσουν, σύμφωνα με χθεσινό δημοσίευμα του Manager-Magazin, η Commerzbank και η Dresdner Bank της Allianz.

Όπως επισημαίνει, άλλωστε, σήμερα η Die Welt, χωρίς να αποκαλύπτει τις πηγές της, τα Γερμανικά Ταχυδρομεία έχουν αρχίσει να συγκεντρώνουν προσφορές για την Postbank.

Μια πιθανή συγχώνευση των τριών εταιρειών αναμένεται να δημιουργήσει τον μεγαλύτερο τραπεζικό όμιλο της Γερμανίας, υποσκελίζοντας την Deutsche Bank, με 2.750 υποκαταστήματα και περισσότερους από 20 εκατ. πελάτες στη χώρα. Η Deutsche Bank διαθέτει αυτή τη στιγμή 987 καταστήματα και εξυπηρετεί 9,7 εκατ. πελάτες.

Οι γερμανικές τράπεζες έχουν προετοιμαστεί να μπουν στον «χορό» των εξαγορών, μετά την ανακοίνωση των Γερμανικών Ταχυδρομείων – βασικού μετόχου της Postbabk – πέρυσι, ότι εξετάζουν το ενδεχόμενο πώλησης της συμμετοχής τους στην τράπεζα.

Η Postbank, η οποία εξυπηρετεί συνολικά 14,5 εκατ. πελάτες και διαθέτει 850 υποκαταστήματα στη Γερμανία, προσφέρει, σύμφωνα με τους αναλυτές, μια σπάνια ευκαιρία απόκτησης μεριδίου στην εγχώρια αγορά λιανικής τραπεζικής, όπου εξακολουθούν να κυριαρχούν οι κρατικοί «παίκτες».

Οι μετοχές της εκτινάχθηκαν σήμερα σε υψηλά σχεδόν ενός μηνός, σημειώνοντας άνοδο έως και 3,9% . Στις 14.00’ τοπική ώρα, στη Φρανκφούρτη, ενισχύονταν κατά 1,9% στα 61,78 ευρώ, διαμορφώνοντας τη χρηματιστηριακή αξία της τράπεζας στα 10,1 δισ. ευρώ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα