Εβδομαδιαίες απώλειες 3,87% στο Χ.Α.

Παρασκευή, 23 Μαΐου 2008 18:42

ΠΤΩΣΗ για τέταρτη συνεχόμενη συνεδρίαση σημείωσε σήμερα ο γενικός δείκτης του Χρηματιστηρίου, ο οποίος σε εβδομαδιαία βάση υποχώρησε κατά 3,87%.

Ισχυρές πιέσεις δέχθηκαν οι τράπεζες, ενώ αντιθέτως σημαντική άνοδο σημείωσε ο ΟΤΕ.

Πιο αναλυτικά, ο γενικός δείκτης τιμών έκλεισε στις 4.066,03 μονάδες σημειώνοντας πτώση κατά 0,68%.

Από τις μετοχές που διακινήθηκαν, 105 έκλεισαν με άνοδο, 107 με πτώση, ενώ η τιμή 68 μετοχών παρέμεινε σταθερή.

Η αξία των συναλλαγών κυμάνθηκε σε χαμηλά επίπεδα και διαμορφώθηκε στα 253,515 εκατ. ευρώ.

Τη μεγαλύτερη ποσοστιαία άνοδο κατέγραψαν οι μετοχές: Interinvest +9,45%, Aspis Bank +5,49%, Μπήτρος +5,32% και Εμπορικός Δεσμός(πο) +5,26%.

Αντιθέτως τις μεγαλύτερες απώλειες σημείωσαν οι μετοχές: Διεκάτ -8,33%, Marfin Popular Bank -8,13% (σήμερα «έκοψε» το μέρισμα), Κεραμεία Αλλατίνη -7,25% και Ιπποτούρ(κ) -6,98%.

Οι μετοχές της Alpha Bank υποχώρησαν κατά 4,56%.

«Σήμερα ήταν η σειρά της Alpha να υποχωρήσει μετά την πρόσφατη υπεραπόδοσή της, που πιθανόν να βασίστηκε σε εικασίες για κάποια σημαντική εξέλιξη», δήλωσε στο Reuters ο κ. Νίκος Γαλούσης, επικεφαλής ανάλυσης στην Κάππα Χρηματιστηριακή.

Κρίσιμη η επόμενη εβδομάδα

«Η επόμενη εβδομάδα θα είναι κρίσιμη, καθώς παρά την όποια επίδραση από το εξωτερικό, το βλέμμα των επενδυτών θα στραφεί στα αποτελέσματα Εθνικής και Alpha, ώστε να λάβουν μια ολοκληρωμένη εικόνα για τον δεικτοβαρή τραπεζικό κλάδο», πρόσθεσε.

H Εθνική Τράπεζα αναμένεται να ανακοινώσει αύξηση 3,3% των ενοποιημένων καθαρών κερδών της για το πρώτο τρίμηνο του έτους, σε ετήσια βάση, παρά την υποχώρηση των διαπραγματευτικών κερδών και έκτακτη φορολογία.

Σύμφωνα με το μέσο όρο των εκτιμήσεων εννέα αναλυτών σε δημοσκόπηση του Reuters, η Εθνική αναμένεται να ανακοινώσει καθαρά κέρδη ύψους 393,5 εκατ. ευρώ για το πρώτο τρίμηνο του έτους με το εύρος των εκτιμήσεων να κυμαίνεται μεταξύ 382 και 414,6 εκατ. ευρώ.

Τα αποτελέσματα της Εθνικής θα ανακοινωθούν την ερχόμενη Τετάρτη στις 10 το πρωί.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα