Γ. Αλογοσκούφης: Υποδειγματική η αντίδραση της Fed

Συνάντηση με τον Μπεν Μπερνάνκι
Κυριακή, 25 Μαΐου 2008 02:33
UPD:18:36

O τρόπος που έχει αντιδράσει η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ είναι υποδειγματικός, καθώς κινήθηκε γρήγορα, παρέχοντας ρευστότητα στο σύστημα, δήλωσε το Σάββατο ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, Γιώργος Αλογοσκούφης, μετά τη συνάντησή του με τον διοικητή της Φέντεραλ Ριζέρβ, Μπεν Μπερνάνκι.

Ο κ. Αλογοσκούφης επισήμανε ότι είναι μια πολύ δύσκολη συγκυρία, ωστόσο εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι η αμερικανική οικονομία θα αντιδράσει θετικά στις πρωτοβουλίες αυτές, προκειμένου να μην υπάρξουν περαιτέρω επιπτώσεις στη διεθνή οικονομία.

Η κατάσταση στην Ευρώπη είναι καλύτερη απ' ότι στις ΗΠΑ όσον αφορά την ανάπτυξη, αλλά έχουμε και κοινά προβλήματα - κυρίως τον πληθωρισμό, ανέφερε ο κ. Αλογοσκούφης, επισημαίνοντας ότι γίνεται το καλύτερο δυνατό για τη βελτίωση της κατάστασης της παγκόσμιας οικονομίας.

Στο επίκεντρο της συνάντησης του υπουργού Οικονομίας με τον επικεφαλής της Fed ήταν η κατάσταση της αμερικανικής και της παγκόσμιας οικονομίας και γενικότερα οι πρωτοβουλίες που πρέπει να ληφθούν, προκειμένου να διασφαλιστεί ότι θα αντιμετωπισθεί με αποτελεσματικότητα και το ενδεχόμενο επιβράδυνσης της παγκόσμιας οικονομίας αλλά και ο διεθνής πληθωρισμός, που προέρχεται από την αύξηση των τιμών του πετρελαίου, των τροφίμων και των πρώτων υλών.

Ο κ. Αλογοσκούφης αναχώρησε για την Νέα Υόρκη όπου θα έχει συναντήσεις με εκπροσώπους επενδυτικών τραπεζών, ολοκληρώνοντας την επίσημη επίσκεψη του στις ΗΠΑ.

Πηγή: AΠΕ-ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα