Ανοδικές τάσεις στη Wall Street

Τετάρτη, 13 Δεκεμβρίου 2000 17:38

Ανοδικές τάσεις επικρατούν αυτή την ώρα στη Wall Street, καθώς το δικαστικό σίριαλ σχετικά με την ανάδειξη του νέου προέδρου των ΗΠΑ οδεύει προς το τέλος του και, μάλιστα, υπέρ του υποψηφίου των Ρεπουμπλικανών Τζορτζ Μπους, ο οποίος φαίνεται να συγκεντρώνει και τις προτιμήσεις των παραγόντων της αμερικανικής αγοράς.

Από την άλλη πλευρά, οι ανησυχητικές ανακοινώσεις ως προς τη μειωμένη, σε σχέση με τις αρχικές εκτιμήσεις, κερδοφορία σημαντικών εταιρειών του χώρου της νέας τεχνολογίας προβληματίζουν τους επενδυτές.

Χθες, ήταν η σειρά της Compaq, της κορυφαίας εταιρείας κατασκευής ηλεκτρονικών υπολογιστών, να παραδεχθεί ότι τα έσοδά της το τέταρτο τρίμηνο της τρέχουσας χρήσης θα είναι χαμηλότερα των προβλέψεων λόγω της γνωστής κρίσης που διέρχονται αυτή την περίοδο οι πωλήσεις ηλεκτρονικών υπολογιστών παγκοσμίως.

Ο δείκτης Nasdaq, άνοιξε τη σημερινή συνεδρίαση με κέρδη, τα οποία στη συνέχεια περιορίστηκαν με αποτέλεσμα να βρεθεί σε αρνητικό έδαφος, ενώ αυτή την ώρα ενισχύεται κατά 12,73 μονάδες (0,43%) και βρίσκεται στις 2.944,5 μονάδες. Αντιθέτως, ο δείκτης Dow Jones καταγράφει κέρδη από την αρχή της συνεδρίασης και αυτή την ώρα έχει διαμορφωθεί στις 10.883,17 μονάδες με άνοδο 114,9 μονάδων (1,07%)



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα