Τρισέ: Συνεχίζεται η διόρθωση στις αγορές

Δευτέρα, 26 Μαΐου 2008 10:31
UPD:10:32

Οι αγορές εξακολουθούν να βιώνουν μια διόρθωση δήλωσε σήμερα ο διοικητής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) Ζαν Κλωντ Τρισέ, επαναδιατυπώνοντας την ανησυχία της ομάδας του G7 για την παρατεταμένη αστάθεια του δολαρίου.

«Παρακολουθούμε μια συνεχιζόμενη διόρθωση της αγοράς, η οποία χαρακτηρίζεται από… υψηλό βαθμό αστάθειας», ανέφερε ο Τρισέ, στο πλαίσιο των εργασιών του G30 στο Ισραήλ.

Ο διοικητής της ΕΚΤ επανέλαβε τη θέση του G7 ότι οι μεγάλες μεταβολές στην ισοτιμία δολαρίου / ευρώ αποτελούν μια «πηγή ανησυχίας». «Έχουμε επισημάνει ότι οι μεγάλες μεταβολές και η παρατεταμένη αστάθεια αποτελούν πηγή ανησυχίας» ανέφερε.

Ο επικεφαλής της New York Federal Reserve, Τίμοθι Γκάιθνερ, υπογράμμισε από την πλευρά του πως οι ΗΠΑ διέρχονται μια «απαραίτητη αλλά δύσκολη περίοδο προσαρμογής». Όπως διευκρίνισε πάντως, οι συνθήκες στην κάθε χώρα είναι διαφορετικές και οι πολιτικές που υιοθετούνται για την αντιμετώπιση της κρίσης θα πρέπει να είναι εξίσου διαφορετικές, παρά το γεγονός ότι η πρόκληση είναι κοινή.

Σύμφωνα με τον αμερικανό τραπεζίτη, συγκριτικά με το πετρελαϊκό σοκ της δεκαετίας του 1970, η παγκόσμια οικονομία βρίσκεται σε καλύτερη κατάσταση ούτως ώστε να αντιμετωπίσει τις συνέπειες της επιβράδυνσης.

Αναφορικά με τις πολιτικές που σκοπεύουν να ακολουθήσουν οι κεντρικές τράπεζες για την συγκράτηση του πληθωρισμού, ο μεν Τρισέ αρνήθηκε να αποκαλύψει τα σχέδια της ΕΚΤ, ο δε Γκάιθνερ ανέφερε μόνο ότι η Fed θα λάβει «αποτελεσματικά» μέτρα.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα