HSBC: Εμμένει στην εξαγορά της KEB

Δευτέρα, 26 Μαΐου 2008 12:29

Η HSBC Holdings παραμένει προσηλωμένη στην απόκτηση της Korea Exchange Bank, επισήμανε τη Δευτέρα ο επικεφαλής της μονάδας της βρετανικής τράπεζας στη Νότια Κορέα.

«Έχουμε παρατείνει (την προθεσμία εξαγοράς) μέχρι τον Ιούλιο και είμαστε αισιόδοξοι ότι η κυβέρνηση θα προβεί στις ενδεδειγμένες κινήσεις» ανέφερε ο Σάιμον Κούπερ.

Υπενθυμίζεται ότι στα τέλη Απριλίου η HSBC συμφώνησε να επεκτείνει την προθεσμία για την ολοκλήρωση της προταθείσας εξαγοράς πλειοψηφικού ποσοστού στην KEB μέχρι τις 31 Ιουλίου, από τις 30 Απριλίου που είχε αρχικά ανακοινώσει.

Στόχος της είναι να εξαγοράσει το 51,02% της έκτης μεγαλύτερης τράπεζας – βάσει ενεργητικού – της Νότιας Κορέας από την αμερικάνικη Lone Star Funds. «Η ΚΕΒ είναι μια καλή ευκαιρία για την HSBC, προσφέροντας μια πολύτιμη πλατφόρμα και προοπτικές ανάπτυξης», υπογράμμισε ο Κούπερ.

Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες που επικαλούνται οι Financial Times, η βρετανική τράπεζα δεν έχει αποκλείσει το ενδεχόμενο απόσυρσης της προσφοράς της, ύψους 6,2 δισ. δολαρίων, σε περίπτωση που δεν σημειωθεί πρόοδος μέχρι τη λήξη της προθεσμίας.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα