Ο γερμανικός Τύπος για τις κατηγορίες σε βάρος της D.T.

Δευτέρα, 26 Μαΐου 2008 13:12

«Γροθιά στο πρόσωπο» χαρακτηρίζει η Frankfurter Allgemeine Zeitung την υπόθεση σχετικά με τις κατηγορίες για παράνομες παρακολουθήσεις από την Deutsche Telekom http://www.naftemporiki.gr/news/static/08/05/26/1516262.htm.

«Η Telekom είχε πρόσβαση σε δεδομένα, η διερεύνηση των οποίων απαιτεί εισαγγελική άδεια. Τι πρακτικό όμως που είναι να διαθέτεις τα μέσα στην ίδια σου την εταιρεία. Το μέγεθος της δυσφήμησης της εταιρείας δεν μπορεί ακόμα να προβλεφθεί. Προφανώς ίσχυσε το γνωμικό «ο σκοπός αγιάζει τα μέσα». Ένα τέτοιο γνωμικό οδηγεί όμως στην καταστροφή, διότι η βάση για επιτυχημένες επιχειρήσεις είναι η εμπιστοσύνη».

Η Süddeutsche Zeitung, σημειώνει ότι «ο τρόπος δράσης είναι πράγματι μοναδικός για τα δεδομένα της γερμανικής οικονομίας. Συνεργάτες της Telekom και μιας εταιρείας ασφαλείας, φέρονται να παρακολουθούσαν μέλη του εποπτικού συμβουλίου, μάνατζερ και δημοσιογράφους, για να εξακριβώσουν εάν διέρρεαν ευαίσθητες πληροφορίες στον τύπο. Η αναζήτηση σημείων διαρροής είναι δικαίωμα κάθε επιχείρησης υπό την προϋπόθεση βεβαίως ότι γίνεται με νόμιμα μέσα.

»Οι παρακολουθήσεις αφορούσαν κυρίως μέλη του εποπτικού συμβουλίου στο οποίο μέλη είναι επιφανή στελέχη της κυβέρνησης, των συνδικάτων και της επιχείρησης. Έτσι είναι μάλλον απίθανο ότι ενήργησαν υπάλληλοι ασφαλείας της εταιρείας οι οποίοι επέδειξαν υπερβάλλοντα ζήλο». Και η εφημερίδα καταλήγει πως «Η Telekom θα έπρεπε να γνωρίζει πως η αξιοπιστία είναι απαραίτητη για τις επιχειρήσεις της».

Πηγή: Deutsche Welle



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα