Μάρακ: Συμμετοχή σε έργο περιβαλλοντικής προστασίας του Έβρου

Δευτέρα, 26 Μαΐου 2008 15:03

Στην ειδική εκδήλωση, που θα πραγματοποιηθεί στις 28/5/08 στην Αλεξανδρούπολη, για την παρουσίαση του ερευνητικού έργου με θέμα "Ανάπτυξη και Εφαρμογή Εργαλείων Διαχείρισης Κρίσεων Ρύπανσης και Πετρελαιοκηλίδων στην περιοχή εγκατάστασης του αγωγού BURGAS - Αλεξανδρούπολης Β.Α. Αιγαίου - ΔΙΑΥΛΟΣ", θα συμμετάσχει η Μάρακ Ηλεκτρονική.

Όπως αναφέρει η εταιρεία σε ανακοίνωσή της, το έργο αφορά την ανάπτυξη εργαλείων (λογισμικό, όργανα, διαδικτυακός τόπος) θωράκισης της περιοχής από τον κίνδυνο πετρελαϊκής ρύπανσης και συγκεκριμένα στην πρόβλεψη, παρακολούθηση και καταγραφή της κίνησης εντοπιζόμενης πετρελαιοκηλίδας και της ενεργοποίησης του μηχανισμού δράσης μέσω των δυνατοτήτων που η τεχνολογία και η υπολογιστική ικανότητα επιτρέπουν σήμερα.

Οι φορείς σχεδιασμού και εκτέλεσης του έργου είναι η Μάρακ, το Ινστιτούτο Επιταχυντικών Συστημάτων και Εφαρμογών - Φυσική Ωκεανογραφία Πανεπιστήμιο Αθηνών, η Σχολή Επιστημών της Θάλασσας - Πανεπιστήμιο Αιγαίου και η Σχολή Πολιτικών Μηχανικών Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Το έργο υλοποιείται στο πλαίσιο του Ε.Π. Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης 2000 - 2006 και συγχρηματοδοτείται από το Ε.Τ.Π.Α. και την Περιφέρεια Α.Μ.Θ. με τελικό δικαιούχο τη Γ.Γ.Ε.Τ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα