Τις επόμενες ημέρες η δικαστική απόφαση επί της αίτησης της ΟΜΕ-ΟΤΕ

Δευτέρα, 26 Μαΐου 2008 15:55

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται η απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου επί της αίτησης της ΟΜΕ-ΟΤΕ, με την οποία ζητά από την διοίκηση του Οργανισμού πλήρη στοιχεία για τη σύμβαση με τη Deutshe Telekom.

Ειδικότερα, η Ομοσπονδία ζητά όλα τα απαραίτητα έγγραφα, προκειμένου να ενημερωθούν για τις ενδεχόμενες επιπτώσεις στις εργασιακές τους σχέσεις απο την εφαρμογή της σύμβασης.

Ακόμη ζητά από δικαστήριο να υποβάλει προδικαστικό ερώτημα στο Δικαστήριο των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων σχετικά με το αν ο ΟΤΕ έχει υποχρέωση να διαβουλευτεί με τους εργαζόμενους σε περίπτωση εργασιακών μεταβολών.

Ο δικηγόρος της ΟΜΕ-ΟΤΕ Γιάννης Καρούζος, μετά τη συζήτηση της σχετικής αίτησης ενώπιον του δικαστηρίου, ανέφερε ότι αντίστοιχο αίτημα των εργαζομένων στο φυσικό αέριο στη Γαλλία έγινε δεκτό από τη γαλλική δικαιοσύνη, και είχε ως αποτέλεσμα την αναστολή διαπραγματεύσεων έως ότου ενημερωθούν οι εργαζόμενοι.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Παναγιώτης Κούτρας σημείωσε ότι υπάρχει αβεβαιότητα μεταξύ των εργαζομένων, ενώ με αφορμή δημοσιεύματα περί παρακολούθησης στελεχών και δημοσιογράφων από την Deutshe Telekom, ζήτησε από τα υπουργεία Εθνικής ¶μυνας και Δημόσιας Τάξης να απαντήσουν αν απο την εφαρμογή της συμφωνίας τίθεται θέμα εθνικής ασφάλειας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα