InBev: Σενάρια προσφοράς για την Anheuser

Τρίτη, 27 Μαΐου 2008 10:57

Η βελγική ζυθοποιία InBev ενδεχομένως να ξεκινήσει – ακόμα και σήμερα – συνομιλίες με την ανταγωνίστριά της Anheuser Busch σχετικά με την υποβολή προσφοράς, αναφέρει σε σημερινό δημοσίευμά της η De Tijd.

Σύμφωνα με την βελγική εφημερίδα, το διοικητικό συμβούλιο της InBev είναι έτοιμο να αποφασίσει αν θα επιτρέψει στους συμβούλους της να αρχίσουν διαπραγματεύσεις με την Anheuser. Η εκπρόσωπος της βελγικής εταιρείας δεν ήταν άμεσα διαθέσιμη να σχολιάσει το δημοσίευμα.

Την περασμένη Παρασκευή, εξάλλου, οι Financial Times είχαν αποκαλύψει ότι η InBev μελετά την υποβολή προσφοράς ύψους 65 πενών ανά μετοχή, ωστόσο η ανταγωνίστριά της δεν είναι έτοιμη ακόμα να πει το «ναι». Πηγή προσκείμενη στο θέμα επιβεβαίωσε λίγο αργότερα στο Reuters ότι η βελγική ζυθοποιία όντως ετοιμάζει μια προσφορά.

Η InBev, η οποία δημιουργήθηκε το 2004 μετά τη συγχώνευση της βελγικής Interbrew και της βραζιλιάνικης AmBev, διαθέτει ένα μικρό μόνο μερίδιο στην αγορά των ΗΠΑ, ωστόσο οι δραστηριότητές της στη δυτική Ευρώπη είναι ιδιαίτερα ανεπτυγμένες. Στον αντίποδα, η Anheuser διαθέτει σημαντική παρουσία στην αμερικάνικη αγορά.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα