Pasal: Αύξηση 7% στα ενοποιημένα κέρδη α΄ τριμήνου

Τρίτη, 27 Μαΐου 2008 15:09
UPD:15:11

Στα 2,2 εκ. ευρώ διαμορφώθηκαν τα ενοποιημένα κέρδη μετά φόρων και δικαιωμάτων μειοψηφίας της Pasal Development, για το πρώτο τρίμηνο του 2008, αυξημένα κατά 7% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι.

Τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) ανήλθαν σε 3,4 εκ. ευρώ, παρουσιάζοντας αύξηση 8,3% συγκριτικά με ένα χρόνο νωρίτερα.

Όπως επισημαίνει η εταιρεία, κατά το πρώτο τρίμηνο του έτους, ολοκληρώθηκε και τέθηκε σε λειτουργία εμπορικό ακίνητο στην Θεσσαλονίκη, αγοράστηκαν δύο ακίνητα στην Θεσσαλονίκη στην περιοχή Ωραιοκάστρου και οικόπεδο επί της Λεωφ. Αλίμου, ενώ ολοκληρώθηκε και η πώληση δύο επενδυτικών ακινήτων που είχε αναπτύξει η εταιρεία, επί της Λεωφ. Κηφισίας.

Από την εισαγωγή της στο Χ.Α. στις 4/1/2008 και την άντληση 23,3 εκ. ευρώ, η εταιρεία είχε επενδύσει 7,5 εκ. ευρώ μέχρι το τέλος του πρώτου τριμήνου. Ο καθαρός δανεισμός της ανήλθε σε 26,7 εκ. ευρώ και ο δείκτης δανεισμού προς αξία επενδυτικών ακινήτων (LTV) διαμορφώθηκε στο 24,5%.

Για την χρήση του 2008, η Pasal εκτιμά ότι θα ολοκληρωθεί ένα από τα σημαντικότερα έργα που υλοποιεί αυτή την εποχή, το εμπορικό κέντρο στην οδό Πειραιώς 180 στον Ταύρο που θα φιλοξενεί 80 καταστήματα και χώρους εστίασης. Η έναρξη λειτουργίας του κέντρου αναμένεται τον Δεκέμβριο του 2008 με προβλεπόμενα αρχικά ετήσια έσοδα έξι εκ. ευρώ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα