Ο ΥΕΝ για τις τιμές των ναύλων

Τρίτη, 27 Μαΐου 2008 16:50

Την ικανοποίησή του για την πρώτη ανταπόκριση που, όπως είπε, βρήκε η έκκλησή του για περιορισμό των αυξήσεων στις τιμές των εισιτηρίων της ακτοπλοΐας, εξέφρασε ο υπουργος Εμπορικής Ναυτιλίας, Γιώργος Βουλγαράκης, μιλώντας μετά τη συγκέντρωση των Περιφερειακών Διοικητών και Λιμεναρχών όλης της χώρας στον Ο.Λ.Π.

«Χαίρομαι πάρα πολύ που μια εταιρεία ανταποκρίθηκε στην έκκληση την οποία έκανα και ελπίζω και άλλες εταιρείες να ακολουθήσουν το παράδειγμά της, προκειμένου να έχουν τη δυνατότητα οι κάτοικοι των νησιωτικών περιοχών καταρχήν, αλλά και οι επισκέπτες στη συνέχεια, αφού το καλοκαίρι αναμένεται να αυξηθούν, να ταξιδέψουν στα νησιά χωρίς απαγορευτικά μέτρα», δήλωσε ο υπουργός, σημειώνοντας ότι δυνατότητες που υπάρχουν από πλευράς υπουργείου είναι συγκεκριμένες.

Όσο για τις εισφορές υπέρ τρίτων στις τιμές των ναύλων, ο κ. Βουλγαράκης σημείωσε ότι όλα είναι αντικείμενο διαλόγου. «Αυτό που είναι σαφές και είναι απολύτως κατανοητό είναι ότι η αύξηση της τιμής του πετρελαίου έχει ανατρέψει τη ζωή των πολιτών σε παγκόσμιο επίπεδο. Βεβαίως, όλα αυτά έχουν από την άλλη πλευρά συνέπειες όχι μόνον σε επιχειρηματικό επίπεδο αλλά και σε επίπεδο βιοτικού επιπέδου. Πρέπει να βρεθεί η χρυσή τομή, γι’ αυτό και το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας χρησιμοποιεί όλα τα μέσα, που έχει στη διάθεσή του, προκειμένου να εξευρεθεί αυτή η χρυσή τομή», πρόσθεσε ο κ. Βουλγαράκης.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα