Alpha Bank: Αύξηση κερδών κατά 18% στο α΄ τρίμηνο

Τρίτη, 27 Μαΐου 2008 16:59
UPD:17:14

Αύξηση κατά 17,6% σημείωσαν σε ετήσια βάση τα καθαρά κέρδη της Alpha Bank φθάνοντας τα 205 εκατ. ευρώ, προσαρμοσμένα κατά τα έκτακτα έσοδα 81,8 εκατ. ευρώ από την πώληση της Alpha Ασφαλιστικής στην ΑΧΑ τον Μάρτιο του 2007.

Το καθαρό έσοδο τόκων σημείωσε αύξηση 22% και ανήλθε σε 442 εκατ. ευρώ. Το καθαρό περιθώριο τόκων προσαρμοσμένο ως προς τις ζημίες απομειώσεως κατέγραψε βελτίωση από 2,4% το α’ τρίμηνο του 2007 σε 2,7% το αντίστοιχο διάστημα του 2008, ως αποτέλεσμα της δυναμικής πιστωτικής επεκτάσεως στην Ελλάδα και το εξωτερικό και της στοχευμένης στροφής του χαρτοφυλακίου προς πιο προσοδοφόρες δραστηριότητες.

Τα έσοδα από προμήθειες ενισχύθηκαν κατά 7,3%, υπό την επίδραση της ισχυρής αυξήσεως των εσόδων πιστωτικών καρτών κατά 27,5%, των εσόδων χορηγήσεων κατά 22,7% που αντισταθμίσθηκαν από τη συνυφασμένη με τις εξελίξεις στο ευρύτερο χρηματοοικονομικό περιβάλλον πτωτική πορεία των εσόδων κεφαλαιαγορών κατά 14,9%.

Τα αποτελέσματα χρηματοοικονομικών πράξεων διαμορφώθηκαν σε Ευρώ 17,1 εκατ., και τα λοιπά έσοδα σε Ευρώ 16,7 εκατ.

«Στο πρώτο τρίμηνο του 2008, παρά την αστάθεια στις διεθνείς χρηματαγορές, η προσήλωσή μας στην ανάπτυξη των εργασιών μας με μέτρο ως προς την ανάληψη κινδύνων απέδωσε για μία ακόμη φορά, σημαντικά οφέλη για τους μετόχους μας», δήλωσε ο πρόεδρος της Alpha Bank, Γιάννης Κωστόπουλος.

«Είμαστε πεπεισμένοι ότι η θέση μας στην αγορά και η συνετή πολιτική μας στη διαχείριση των κινδύνων συνθέτουν το καθοριστικό συγκριτικό πλεονέκτημα στην παρούσα ευμετάβλητη διεθνή συγκυρία».



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΑΛΦΑ



Σχολιασμένα