Απονομή Εθνικών Βραβείων Επιχειρηματικής Αρίστευσης στις 2/6

Τρίτη, 27 Μαΐου 2008 18:39
UPD:18:41

Εκδήλωση Βράβευσης Επιχειρηματικής Αρίστευσης διοργανώνει την προσεχή Δευτέρα (2 Ιουνίου) ο υπουργός Ανάπτυξης Χρήστος Φώλιας και η Γενική Γραμματεία Bιομηχανίας του υπουργείου, στο Αμφιθέατρο «Γιάννης Ρίτσος», στην Τεχνόπολη, στο Γκάζι.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, το Εθνικό Μοντέλο Επιχειρηματικής Αρίστευσης είναι ένας νέος θεσμός του Υπουργείου Ανάπτυξης με στόχο την ολοκλήρωση δράσεων για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας. Έχει βασιστεί στις αρχές της Επιχειρηματικής Αρίστευσης που εκφράζουν διεθνώς αναγνωρισμένα μοντέλα (όπως Ευρωπαϊκό, Αμερικάνικο) αλλά και σε αποτελέσματα σχετικών σημαντικών ερευνητικών δραστηριοτήτων και εθνικών δράσεων και πρωτοβουλιών σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο και απαντά στις σύγχρονες επιχειρηματικές διεθνείς τάσεις.

Ο θεσμός των Εθνικών Βραβείων Επιχειρηματικής Αρίστευσης, έχει διπλό όφελος για τις επιχειρήσεις:

· Την προβολή, την αναγνώριση και την συγκριτική τους βελτίωση μέσω ποσοτικής αποτίμησης (score) (εξωτερικό όφελος)

· Τον εντοπισμό σημείων βελτίωσης, μέσω της διαδικασίας αυτοαξιολόγησης και την έμφαση σε στοιχεία ανταγωνιστικότητας, που θα περιέχονται στην έκθεση αξιολόγησης (Feedback report) (εσωτερικό όφελος).

Μεταποιητικές επιχειρήσεις με εξαιρετικές επιδόσεις σε επίπεδο διοίκησης, επιχειρηματικού περιβάλλοντος, προσωπικού, ποιότητας, καινοτομίας και άλλων, κλήθηκαν να υποβάλουν τις αιτήσεις τους στην Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας του Υπουργείου Ανάπτυξης. Συνολικά 44 επιχειρήσεις υπέβαλαν αίτηση. Σε 3 επιχειρήσεις απονέμεται το Εθνικό Βραβείο Επιχειρηματικής Αρίστευσης με χρηματικό έπαθλο 100.000 ευρώ, σε 5 επιχειρήσεις απονέμονται Εθνικές Διακρίσεις Επιχειρηματικής Αρίστευσης με χρηματικό έπαθλο 30.000 ευρώ και σε 25 επιχειρήσεις απονέμονται Εθνικές Αναγνωρίσεις Επιχειρηματικής Αρίστευσης με χρηματικό έπαθλο 3.100 ευρώ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα